Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žrtve krađa

Nije samo Šuput bila meta lopova, poznati su ostali i bez nekoliko stotina tisuća eura

Foto: Instagram
1/13
26.02.2023.
u 15:30

Pjevačica Severina doživjela pljačku 2021 godine. U kasnim poslijepodnevnim satima otkriveno je da je nepoznati počinitelj upao u zagrebački stan pjevačice, a vijest su nam potvrdili i iz Severinina PR tima. Srećom, šteta je samo materijalna, a Severina je navodno ostala bez nakita. Žrtve krađe bili su i Domagoj i Ivana Vida. Njima su lopovi ušli u dom na zagrebačkim Šestinama. Voditeljici Nikolini Pišek je ispred stana ukraden skupocjeni automobil marke Audi, model Q7 čija je cijena 375.000 kuna. Nikolina se tada pratiteljima požalila na Instagramu, a automobil je ubrzo i pronađen

Bilo tko može postati žrtva lopova, a mnogi kradljivci su toliko drski da prate društvene mreže poznatih osoba kako bi znali u koje vrijeme sigurno neće biti doma, kako bi ušli u njihove stanove i počastili se nakitom, a neki od njih i sadržajima frižidera. U posljednjih nekoliko godina među žrtvama su se našle i Nikolina Pišek, Severina i Ivana Vida, a Maja Šuput je ove godine na odmoru u Mauricijusu zamalo ostala bez vrijednih stvari. 

Svake godine u siječnju Maja Šuput odlazi na odmor u toplije krajeve, a ove godine je sa suprugom Nenadom i sinom Bloomom uživala na Mauricijusu. Odsjeli su u Four Seasons Resortu Mauritius u kojem svaka vila i rezidencija za goste ima vlastiti privatni vrt i bazen. Uživanje u ovom rajskom okruženju malo je narušila činjenica što su Maju opljačkali dok je s obitelji bila na večeri.
Nakon dva dana policija joj je vratila otuđene stvari, a sve je prenio i jedan lokalni portal, pišu 24 sata. Pjevačica kaže kako o ovom događaju nije htjela pričati jer joj je putovanje i odmor u ovom resortu bilo prekrasno i nije htjela umanjiti ljepotu tog mjesta ovim izoliranim slučajem. Policajci su se s Majom i Nenadom fotografirali kada su joj vratili stvari među kojima je bio sat koji joj je poklonio suprug te jedna torbica koju je sama kupila. 

Ovo nije prvi put da je pjevačica na meti lopova, jer su joj 2017. godine provalili u njezin stan i ukrali stvari u vrijednosti od oko 60 tisuća kuna. Pljačka se dogodila dok je ona bila na odmoru u Meksiku, a počinitelji su uhićeni mjesec dana poslije pljačke. 

- Večerali su kod mene, pili su mlijeko, Red Bull i rum koji sam donijela kao suvenir s Kajmanskih otoka. Tko normalan pije rum osim ako nisi pijani mornar, ne razumijem? Oni su to zajedno popili i kod mene jeli zimsku salamu te kulen. I sve su ostavili na stolu, vjerojatno su se i slikali, kao; gledaj, večeramo kod Maje Šuput - ispričala je Maja u jednom intervju nakon što se pljačka dogodila. Otkrila je tada i kako je vidjela kako izgledaju lopovi i dodala kako bi radije da im nije vidjela lica.

- Vidjela sam kako izgledaju. Bilo bi bolje da nisam, jer su mi sada samo njihove face pred očima. Zamišljala sam ih kao neke barem, ono, cool lopove, kao 'tako smo cool da smo narezali zimsku salamu i kulen', ali stvarno nisu. Da rade, primjerice, na kiosku, čovjek ne bi kod njih kupio ni žvakaću, oni ozbiljno izgledaju loše - ispričala je tada. Policija je Maji vratila dio otuđenih stvari a to su bili laptop i mobitel, ali druge vrijedne stvari poput nakita i sata nisu pronađene kod lopova. Maja je bila zahvalna što je policija uspjela riješiti ovaj slučaj i što su počinitelji privedeni.

Pjevačica Severina doživjela pljačku 2021 godine. U kasnim poslijepodnevnim satima otkriveno je da je nepoznati počinitelj upao u zagrebački stan pjevačice, a vijest su nam potvrdili i iz Severinina PR tima. Srećom, šteta je samo materijalna, a Severina je navodno ostala bez nakita.

Foto: Instagram

"Hvala Bogu, svi su dobro. Za sve ostalo vas moramo usmjeriti na policiju. Hvala na razumijevanju", rekao nam je Davor Grgin, Severinin PR menadžer.

Žrtve krađe bili su i Domagoj i Ivana Vida. Njima su lopovi ušli u dom na zagrebačkim Šestinama. 

Foto: Instagram

Supružnicima je prošle godine iz njihove kuće ukraden nakit u vrijednosti od 4,5 milijuna kuna, a kako su pisali mediji lopovi su u njihovu urbanu vilu na zagrebačkim Šestinama provalili kroz prozor u prizemlju. Isprevrtali su stan, te obili metalni sef i iz njega ukrali dragocjenosti. 

Policija je početkom ovog mjeseca izvijestila da je dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Teške krađe. Istraživanje su provele policijske postaje zagrebačka i brodsko-posavska zbog sumnje da je muškarac u listopadu 2022. provalio u kuću na području Slavonskog Broda. Tijekom istrage, policijski službenici su posumnjali da bi se počinitelj mogao nalaziti na području Zagreba.

Službenici su odmah stupili u kontakt s kolegama iz Zagreba koji su uhitili 36-godišnjaka i obavili pretragu stana na Peščenici kojim se koristio. Obavljenom pretragom pronađena je veća količina torbica raznih dizajnera kao i drugi predmeti za koje se posumnjalo da veći dio potječe iz počinjene provale u srpnju 2022. godine na području Centra u Ulici Šestinski vrh, a što je u konačnici i potvrđeno kroz daljnje kriminalističko istraživanje. Materijalna šteta iznosi više od 600.000 eura.

Voditeljicu Nikolinu Pišek 2021. godine zadesile su nevolje i tragedije. Osam mjeseci nakon što su ona i njezina kćerkica Una Sofija bile otrovane ugljičnim monoksidom u njihovom stanu u Zagrebu, a tragediju je jednim pozivom spriječio njezin suprug Vidoje voditeljici je ispred stana ukraden skupocjeni automobil marke Audi, model Q7 čija je cijena 375.000 kuna. Nikolina se tada pratiteljima požalila na Instagramu, a automobil je ubrzo i pronađen.

Foto: Instagram

- Hvala svima, a posebno djelatnicima Prve i Pete policijske postaje. Bilo je kratko i napeto – napisala je tada Ristović.

Prema policijskom izvješću auto je bio ukraden u noći sa srijede na četvrtak, a nepoznati počinitelj tada se cijelu noć automobilom vozio po centru grada. Policija je Audi našla na području Medveščaka te je bio vraćen voditeljici.

Godine 2020. Nikolina i Vidoje imali su godišnji odmor iz pakla kada su dvanaestog dana boravka u vili izbačeni na ulicu i ostavljeni bez stvari u vrijednosti između 275 i 300 tisuća eura. Navela je da je riječ o novcu u gotovini (65 do 68 tisuća eura), muškom satu Custos (18 tisuća eura), satu Rolex Daytona rose gold (35 tisuća eura), narukvici Cartier Love s brilijantima (40 tisuća i 600 eura), muškom satu Pierre Kunz (zlato) 13/50 (25 tisuća eura), ženskom prstenu Cartier Panther (25 tisuća eura) te Chopard prstenu 3.75 ct (bijelo zlato) u vrijednosti 65.000 eura.

VIDEO: Daniel Popović o Euroviziji i Letu 3: ‘Pjesma je primjerena trenutku, a moja Đuli bi danas ispala u polufinalu’

 

Komentara 4

DO
doktorica
16:59 26.02.2023.

pravi bogataši se ne rasipaju novcem,sve te plastičnjače troše novac nemilice pa time postaju i zanimljive lopovima.

Avatar Bill Carson
Bill Carson
16:47 26.02.2023.

Prijedlog za bogate: smanjite prisutnost po društvenim mrežama, nemojte javno prikazivati bogatstvo, živite život malo manjeg profila da se ne vidi na prvi pogled što ste i što imate. Imate na zapadanju tisuće tajno bogatih koji žive u trapericama, starimm tenisicama i običnim majicama. Ljudi koji imaju stotine milijuna dolara, a nitko za njih niti ne zna.

Avatar kenj@c
kenj@c
16:10 26.02.2023.

Kad nisi zanimljiv a želiš biti u centru pažnje onda izmisliš ovako nešto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije