Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otmjeni nastup

Nije puno govorio, glazba Chrisa Ree pričala je umjesto njega

chris rea,tomislav karamarko,doris pinčić (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/12
16.02.2012.
u 22:22

Pred publiku, koja je popunila dvoranu, izašao je u 20.30 sati i bez puno riječi koncert počeo pjesmom “The Last Open Road” s novog albuma Santo Spirito Blues. Uslijedili su i stari hitovi poput “Josephine”, “Stainsby Girls”...

– Svaki dan nešto pišem i imam nove glazbene ideje. Ali to je izvedivo samo kada sam u svojem domu u Engleskoj ili u studiju, a ne kao sada na turneji. Ovog časa sva moja energija i misli usmjerene su na što bolju izvedbu na pozornici – rekao je kantautor Chris Rea u intervjuu za Večernji list prije večerašnjeg koncerta u Boćarskom domu u Zagrebu. A svoju tvrdnju izvedbom je i dokazao.

Pred publiku, koja je popunila dvoranu, izašao je u 20.30 sati i bez puno riječi koncert počeo pjesmom “The Last Open Road” s novog albuma Santo Spirito Blues. Uslijedili su i stari hitovi poput “Josephine”, “Stainsby Girls”, “Stony Road”... Uglavnom, publici je priuštio intimnu i emotivnu atmosferu koju su činila dva osnovna sastojka – njegov glas i njegova gitara.

Nije komunicirao riječima, pustio je da glazba govori umjesto njega i u tome je uspio. Sat i pol svirke završio je svojim možda najvećim hitom “The Road to Hell”, ali i vratio se na bis i izveo još tri pjesme, među kojima i ljetni pop hit “On the Beach”.

Chrisu je prije 18 godina dijagnosticiran rak gušterače. Preživio je, ali pod stalnom je liječničkom paskom. Zbog krhkog zdravstvenog stanja liječnici su ga odgovarali i od ove turneje. Odlučio je ne poslušati ih, a na pozornici nije izgledao kao bolestan čovjek, već kao veliki glazbenik pun energije. Još je jednom pokazao zašto se ubraja među najbolje vokale i gitariste s jedinstvenim laid-back stilom.

 U Zagrebu prvi put nastupio je 2008. na Zagrebačkom velesajmu i oduševio se gradom u kojem je proveo tri dana. Ovaj put stigao je privatnim avionom na dan koncerta a Zagreb napušta već sutra radi nastupa u Beču.

Prespavat će u The Regent Esplanadi, a s njim su u došle kćer Josephine i supruga Joan.

Ključne riječi

Komentara 4

ST
standup
23:43 16.02.2012.

Road to Hell.., je prorocanska muzika, bas za svitsku krizu !!

MO
ModoBoss
14:28 17.02.2012.

Bio sam na koncertu... To je bilo nešto PREDIVNO! Virtuoz na gitari, predivne pjesme... bit ću još dugo po dojmom... Hvala Chris!!!

OB
-obrisani-
20:56 17.02.2012.

Josephine,jedan od najljepsih skladova glasa i gitare ikad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije