Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pod povećalom

New York Fashion Week – moda između čednosti i skandala

new york (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/11
17.02.2012.
u 22:00

Kod Jacobsa su modele nosile brazilska manekenka Thairina Garcia i zvijezda ovosezonske Pradine kampanje Ondira Hardin, obje mlađe od 16. No, Jacobs odbija bilo kakve insinuacije. Kolekcija mu je bila vrijedna pažnje i bez skandala.

Mogu svjetski dizajneri napraviti i božanski lijepu modu, uvijek će ih u medijima nadjačati oni koji naprave neki skandal. Bilo kakav. No na New York Fashion Weeku dogodilo se da najjače ime napravi najveći skandal. Marc Jacobs, pomognut novcem modnih mogula, načinio je kolekciju koja diže prašinu, ali ne iz dizajnerskih razloga.

Cat in The Hut

Na pistu je, naime, poslao 14-godišnje djevojčice, što nije nimalo dobro dočekano. Ispituje se je li to po zakonu, jer je predsjednica CFDA, udruženja američkih dizajnera, Diane von Fürstenberg, dala jasne smjernice u kojima se preporučuje da na pistu ne idu djevojke mlađe od 16 godina, ne premršave, itd... A kod Jacobsa su modele nosile brazilska manekenka Thairina Garcia i zvijezda ovosezonske Pradine kampanje Ondira Hardin, obje mlađe od 16.

No, Jacobs odbija bilo kakve insinuacije. Kolekcija mu je dakako bila vrijedna pažnje i bez skandala. Sam joj je dizajner dao naslov “Mačka u šeširu susreće Kurta Cobaina”. Šeširi su golemi poput lonaca za sarmu! Ali se divno sklapaju s ostalim zamatajućim dijelovima kostima za ledenu zimu 2012./2013. Odjeća je čedna, puritanska, kažu kritičari, uživajući u njenim bojama, u tehnokoloru.

I Ralph Lauren je čedan. Dapače, žene je zamotao u mušku odjeću, onu engleskih džentlmena, dodajući joj maksimum ženstvenosti! I to doista izgleda savršeno i nimalo dosadno jer su gospoda voljela sitne uzorke, fine boje, zanimljive komade odjeće...

Čednost ili luksuz

Iz onog što su vidjeli u NY modni urednici su već “sortirali” neke trendove za sljedeću zimu: na primjer, navalu malih čednih kragnica. Dala ih je Victoria Beckham. Ali i Preen, Phillip Lim, Preen, Marc Jacobs... I one sugeriraju čednost! I modnu jednostavnost. A u tome je prava opatica ispala upravo Victoria Beckham. Kolekciju je ispunila jednostavnim haljinicama minimalističkog kroja. Tu je mala crna haljina zakopčana do grla dugih rukava. Osvježena je finom svijetlom kragnicom i manžetama od istog materijala. Djevojka iz konvikta!

Dizajniram samo ono što bih i sama htjela odjenuti, rekla je Victoria. Da joj vjerujemo? Impresivni se broj dizajnera na newyorškom Tjednu mode pobrinuo, međutim, da se taj puritanizam pretvori u dobar stari modni luksuz! Jasno je kao dan da će, na primjer, bar jedna Marchesina večernja haljina na Oscarov crveni tepih!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije