Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema je često u javnosti

Neobičan život pjevačice koja se proslavila u 90-ima: Okružena samo mačkama godinama živi u dvorcu vrijednom 15 mil. kn

Foto: Profimedia
1/7
20.12.2020.
u 20:00

Ipak, iz objava je očito da ih ne piše ona, već njezini zaposlenici, što nije čudno jer je poznata činjenica da je glazbenica veliki introvert i privatni život drži daleko od očiju javnosti.

Irska glazbenica Enya, pRvaim imenom,  Enya Patricia Brennan, posljednjih je nekoliko dana izrazito aktivna na društvenim mrežama. Naime, obilježava 20 godina od izlaska albuma 'A Day Without Rain' koji je izašao 2000. godine. To je njezin peti studijiski album, a slavna glazbenica izlazak je proslavila novim objavama na Twitteru i Youtubeu. 

Ipak, iz objava je očito da ih ne piše ona, već njezini zaposlenici, što nije čudno jer je poznata činjenica da je glazbenica veliki introvert i privatni život drži daleko od očiju javnosti. Naime, iako je svjetsku popularnost stekla je zahvaljujući hitu "Orinoco Flow" koji je objavila još 1988. godine, a od tada, prema dostupnim podatcima, prodala je više od 75 milijuna albuma diljem svijeta. 

Njezin album "Watermark" u to vrijeme bio je među deset najuspješnijih u Europi, a sličan uspjeh ostvario je i album "Shepherd Moons" objavljen 1991. godine. Zadnji album "Dark Sky Island" objavila je 2015. godine
Sama za sebe kaže da ne zna čime je zaslužila povjerenje obožavatelja, jer zna da albume izdaje izrazito sporo. Ova 59-godišnjakinja, jedna je od glazbenika koji su javnosti zanimljivi jer su obavijeni velom tajne. Kako potpuno sama živi u dvorcu južno od Dublina, koji je 1997. kupila za 2,5 milijuna dolara(oko 15 milijuna kuna), rijetko u javnost isplivaju tajne o njezinom životu i ljubavnim vezama. Strani mediji tvrde da je sama već duže vrijeme i da joj društvo u životu rade samo mnogobrojne mačke koje je spasila s ulice.

Prvi susjed joj je frontmen benda U2 Bono Vox, no ne druže se. Osim toga, nije bliska ni s obitelji, barem tako tvrdi njezin ujak koji je jedini bio spreman reći nekoliko rečenica o njoj za medije jednom prilikom  – Ne viđamo je često, živi u dvorcu poput kraljice. Ona je samotnjak – kazao je ujak Noel Duggan.

Jedinstven glazbeni izričaj 54-godišnja Enya godinama je gradila s producentom Nickyjem Ryanom i njegovom suprugom. Snimala je na deset jezika, pa čak i na jeziku koji je sasvim izmišljen, a pjevala je i glazbene teme u "Gospodaru prstenova" . Kraljica keltske glazbe, kako je često nazivaju, jedna je od najimućnijih glazbenica, a njezino bogatstvo procjenjuje se na 91 milijun funti.

 

Ključne riječi

Komentara 1

AR
Art
13:12 22.12.2020.

54- godišnja ....sve si rekao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije