Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužan ispraćaj

Nenada Šarića Bradu na Mirogoju ispratili uz Oliverovu baladu

šarić (1)
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
1/23
09.05.2012.
u 16:28

– Mnogo vas je ovdje. Znam da bi svatko od vas htio barem još jednom porazgovarati s Bradom i nešto mu reći – kazao je u oproštajnom govoru Šarićev kolega iz benda Novi fosili Vladimir Kočiš Zec

Kao ledena jeza koja probija topao i suncem okupan dan, od usta do usta stotina ljudi koji su došli odati posljednju počast Nenadu Šariću, jučer se zagrebačkim grobljem Mirogojem prenosilo pitanje: Kako? Zašto baš on? Više od sat vremena rijeka tužnih prijatelja, rodbine i estradnih kolega Nene, bubnjara Novih fosila, spokojno je tekla prema odru ne bi li stisnula ruku njegovoj neutješnoj supruzi Sanji Doležal i djeci Lei i Luki te Neninoj djeci iz prvog braka Lani i Svenu.

Tužni članovi Novih fosila Rajko Dujmić, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Colnago cijelo su vrijeme bili uz Sanju ujedinjeni u stavu da joj pomognu da poslije teškog gubitka opet stane na noge. Novi fosili bili su velika obitelj i to su i ostali. A Vladimir Kočiš Zec bio je najpribraniji da svojem velikom prijatelju, uime svih, uputi posljednje riječi.

Spojeni smo zauvijek

– Ti si, prijatelju moj, znao cijeniti trenutke sreće, zapravo bio si čovjek koji je svjedočio sreću. Nikada nisam slutio da ću se naći na ovom mjestu i govoriti ti riječi oproštaja. Marinko, Rajko, Sanja, ti i ja bili smo obitelj, a to i ostajemo. Nije važno je li nas spojio Bog ili ljudi, ali spojeni smo zauvijek – rekao je teškim glasom i nastavio:

– Pričekaj nas i mi ćemo sigurno doći i opet ćemo zasvirati na nebeskoj pozornici. Mogao bih ti reći još toliko toga, ali napričat ćemo se još i nasmijati, a do tada putuj sretno, prijatelju.

Oproštaj na Krematoriju, okupan duhom vjere, predvodio je pater Zvjezdan Linić. Čvrsto stišćući ruke kćeri Lee i Lane, Sanja je tiho zapjevala “Krista na žalu”, posljednje stihove upućene svojem Bradi.

A nježnim poljupcem umirijući uplakanu kćer Leu i bacivši latice ruža za lijesom, uz stihove pjesme “Moj lipi anđele” na svoj 49. rođendan oprostila se od svojeg Nene, s kojim je bila 18 godina u braku.

Zbogom, Neno

Nenad je živio zdravo, nije pušio ni pio, bavio se sportom, a preminuo je prošlog četvrtka od posljedica moždanog udara. Zbogom su mu jučer došli reći i premijer Zoran Milanović, Jasmin Stavros, Gibonni, Oliver Dragojević, Alen Islamović, Radojka Šverko, Tony Cetinski, Krešo Dolenčić, Zrinko Tutić, Miro Ungar, Đelo Hadžiselimović, Matija Vuica i mnogi drugi.

Komentara 27

MI
minimini
16:35 09.05.2012.

Dragoj Sanji i djeci iskrena sućut. Vjera je u ovakvim časovima veliko bogatstvo jer se može vinuti i preko zavjese groba....

CA
cavecanem
16:38 09.05.2012.

pa ova vlatka pokos nije normalna

Avatar ambasadoor
ambasadoor
08:04 10.05.2012.

Pocivaj.... Sucut obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije