Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Psiholozi tvrde:

Nemeš će doživjeti traumu i novo razočaranje

Big Brother Nemeš (1)
Foto: RTL
1/3
07.06.2011.
u 21:12

Nada Nemešević smatra da njezin sin živi za glazbu, a ne za nagrade koje su često namještene

Gledatelji BB-a s nestrpljenjem su iščekivali reakciju Nikole Nemeševića kojemu je Big Brother u nedjelju priznao da je nagrada koju je osvojio za pjesmu “Znam taj smešak” - lažna. Očekivalo se da će zgodni 22-godišnji Beograđanin, nakon razdoblja staloženosti, razočaran zbog prijevare, ponovno pustiti zvijer u sebi i nastaviti s razbijanjem. No, producenti showa lukavo su to izbjegli te još jednom izmanipulirali Nemeša priopćivši mu prvo dobru, istinitu vijest – da je povjerovavši u laž u kućni budžet vratio 35 tisuća eura i da je njegova balada na YouTubeu skupila više od milijun klikova – a zatim lošu – da je nagrada bila izmišljena. Agresivan ukućanin vijest je primio s osmijehom.

“On živi za glazbu”

Forumi su ostali zatrpani komentarima da je Nemeš znao da je sve laž i da Veliki Brat nije prevario njega, nego javnost. Jedni od rijetkih koje Nemešova mirna reakcija nije iznenadila njegovi su roditelji. – Nikola je bez pogubnog utjecaja gospođe Čvrljak i bez konzumiranja alkohola ono što je u realnom životu. Mlad, talentiran i obrazovan čovjek koji živi za svoju glazbu. Nagrade su dio njegova života, ali mu nikad nisu puno značile jer je poznato da su nagrade često namještene – rekla nam je njegova mama Nada Nemešević.

Zabio bih si čavao u glavu
Dobro u manipulaciji kojoj je Nemeš bio podvrgnut vidi i pobjednik prvog hrvatskog Big Brothera Saša Tkalčević. – Mislim da mu je Veliki Brat učinio puno dobroga jer je dobio odličan marketing za svoju glazbu – kaže simpatični Bjelovarčanin. Slaže se s tvrdnjom producentske kuće Emotion iz koje kažu da su prodrli duboko u psihu svakoga stanara zbog čega im je reakcija prevarenog ljepotana bilo potpuno očekivana.

– Na procjeni kandidata radi cijeli tim psihologa i dobro se zna s kim se na koji način može manipulirati, što svakoga od njih živcira i slično – kaže Bjelovarčanin koji smatra da će Nemeš iz BB-a izaći i s pozitivnim i negativnim posljedicama, kao i svaki natjecatelj.

– Mislim da će mu više škoditi avantura s Marijanom – Sašin je stav. Jedna od negativnih posljedica koje je on doživio, otkriva vlasnik studija za tetovažu, jest to što ga ljudi i danas zaustavljaju i ispituju ga o danima provedenima u reality showu. – Slava me ponekad toliko opterećuje da bih si najradije zabio čavao u glavu – smije se Saša. Još manje optimistična je psihologinja Ljubica Uvodić Vranić, koja smatra da će događaji i te kako dugoročno ostaviti loše posljedice na Nemeša.

– Tek kad se vrati u stvarni život i pogleda sve snimke, shvatit će koliko je bio izmanipuliran i sve će mu se obiti o glavu. Doživjet će dodatnu traumu, a razočaranje će biti to veće što je prvotno vijest o lažnoj nagradi prihvatio dobro. Natjecatelji reality showova suvremeni su gladijatori podvrgnuti različitim manipulacijama – tvrdi profesorica psihologije Ljubica Uvodić Vranić.

Ključne riječi

Komentara 18

MO
ModoBoss
21:34 07.06.2011.

Ja ću doživjeti traumu! Ne mogu više da gledam ovaj burek! Ma di je onaj crveni gu

OL
ogi_lux
21:45 07.06.2011.

A što kažu o gledateljima tog show-a?

OB
-obrisani-
00:33 08.06.2011.

sudionici tog brothera su otpad civilizacije,akoima jos samo 100 takvih na ovom svijetu WWIII je neizbježan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije