Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Twittervju

Neda Ritz: Promjene voditelja i njihovi komentari urušili su Dnevnik

Neda Ritz
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
18.12.2014.
u 06:50

Ponovno izabrana članica Programskog vijeća HRT-a govori o Dnevniku i ostalim programima HTV-a

Koliko vodstvo HRT-a uvažava i prihvaća mišljenja i kritike Vijeća HRT-a?

Voljela bih da to bude u većoj mjeri. Vijeće je prihvatilo ugovor HRT-a i Vlade, no dali smo i dosta primjedbi pa se nadam da će se te primjedbe postupno i uvažiti. Drago mi je da su neke moje primjedbe i prijedlozi uvaženi, a odnosili su se na 3. program HTV-a pa sad na njemu ima nekoliko vrlo inventivnih formata koji se odnose na knjigu.

Zašto je HTV-ov Dnevnik izgubio bitku s konkurencijom i najmanje je gledan?

Publika se veže za određene osobnosti pa se čestim promjenama voditelja Dnevnika i njihovim gotovo pa privatnim komentarima vijesti izgubila vjerodostojnost i nekadašnji primat. Dnevnik bi trebalo i vizualno i koncepcijski redizajnirati.

Koji je program HTV-a najbolji, a koji najlošiji?

Treći program HTV-a nova je kulturna činjenica u Hrvatskoj i smatram ga najboljim. Znatno je popravljen standard dokumentarnog programa, a najnedostatniji je i dalje dramski program u kojem nedostaju serije i drame prema djelima domaćih autora. Sad je u programu najlošija serija “Glas naroda”.

>>'Zbog izvještavanja o uhićenju Bandića od srama sam propadao u zemlju'

Komentara 25

Avatar abakus
abakus
08:05 18.12.2014.

HRT-ov Dnevnik dokrajčio je Šprajc svojim privatnim komentarima. Pogotovo je bilo degutantno i uvredljivo za većinu gledatelja praćenje dolaska Judith Reisman u Hrvatsku i potom praćenje svega vezanog uz referendum o braku. Dnevnik je tu da nas objektivno informira, a ne da širi propagandu i vrijeđa gledatelje. Ljudi su logično reagirali i okrenuli se Novoj, čiji voditelji izgledaju puno simpatičnije i čije su vijesti puno objektivnije. I općenito kvalitetnije. Što se tiče stanja na HRT-u, želim samo podsjetiti na aferu kažnjavanja Karoline Vidović-Krišto i ukidanje njezine emisije samo zato što se usudila donijeti prilog o Kinseyu, što bi u svakoj demokratskoj državi bio skandal zbog kojeg bi letjela s pozicija cijela vodeća garnitura HRT-a. Potom je sličan skandal izbio s urednikom TV-kalendara koji je o Kinseyu također pustio prilog. Nakon toga sam prestao pratiti i HRT i ono što se tamo zbiva.

ST
stefj
08:46 18.12.2014.

Ova vlada je svojim kadroviranjem potpuno dotukla HTV. Hvaljenje vlade i njezinih "uspjeha", stalni napadi na svakog s drugačijim mišljenjem, zabrana pristupa svima nepodobnima, nametanje samo jednog ispravnog mišljenja - sve to napravilo je svoje, te je HTV zaslužno pao. Na to treba dodati i rezanje budžeta, no naravno opet na krivim stvarima, pa tako nema reportera na terenu, nema priloga. Neki od novih primljenih preko veze ne znaju ni govoriti, a kamoli složiti neku reportažu, emisije su bezidejne, često loše vođene, itd... Radi takvog HTV-a i općenito medijske kontrole, jedan Bujanec ispada dobar novinar, a njegova emisija kvalitetna, što je zapravo apsurd. Danas se gledaju Mreža TV ili Z1 i slične televizije kao što se nekad u komunizmu slušao glas Amerike ili neka Njemačka radio stanica na Hrvatskom...

SA
sablja810
08:36 18.12.2014.

Nema puno komentara ?! To je pravi odgovor. U pravu ste, kaznjavati zbog dokazanog pedofila, jest stalinizam i diktatura na HTV-u. Dok dolaze isti ne moze biti drukcije nego lose i sramotno. Ostavka uprave i svih direktora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije