Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milan Sijerković

Ne postoji uzalud izreka: Najveća je pamet vrime poznat

Meteorolog Milan Sijerković
Foto: Nova TV
1/4
24.03.2016.
u 08:40

Vitalni 80-godišnjak kaže da, dok ga zdravlje i pamet služe, nastavlja raditi jer, smatra, radio je prije nagrade, radit će i nakon nje

Iskreno, nisam shvatio zašto su me nagradili – kroza smijeh govori nam meteorolog Nove TV Milan Sijerković nekoliko trenutaka nakon što je dobio priznanje za životno djelo Hrvatskog meteorološkog društva.

– Da sam priznanje zaslužio, jesam – nastavlja Sijerković i objašnjava: – Kada su mi nagradu dali, spominjali su oni moj znanstveni, istraživački, populistički... rad, ali ako sam za nešto u meteorologiji zaslužio priznanje, to je za popularizaciju ovog područja. Nije riječ samo o 16 knjiga za odrasle, četiri slikovnice, nego i o, evo, primjerice, 10-12 godina koliko sam imao dnevne rubrike u Večernjem listu. Objavio sam sigurno više od dvije-tri tisuće člančića. Ne znam da se takvim podatkom u biografiji može pohvaliti bilo koji meteorolog u svijetu.

A iako je dobio priznanje s prefiksom “životno”, Sijerković odmah napominje da se njegov rad nastavlja.

– Ja sam radio bez tog priznanja, a nastavit ću i s njim. Dokle god me zdravlje i pamet služe, a hvala na pitanju, dobro su pa ću raditi – kaže ovaj vitalni 80-godišnjak.

Iz njegove bogate karijere najviše pamtimo mudre izreke kojima upotpunjuje svoje izvještavanje o vremenu pa smo ga zamolili da nam jednu od najdražih ovim putem ponovi.

– Bilo ih je toliko. Na neke sam, u početku, nailazio slučajno, a onda sam ih počeo sistematski skupljati. Jedna dalmatinska uvijek vrijedi, ne znam je li težačka ili ribarska, ali ide: “Najveća je pamet vrime poznat” – za kraj nam je rekao Milan Sijerković, a ako je vjerovati ovoj izreci, onda je on kao vrsni poznavatelj vremenskih prilika jedan jako pametan čovjek.

>> Milan Sijerković, televizijska legenda za kojom HRT može samo 'gdjegdje' zaplakati

Komentara 2

MU
munjaaa
10:13 24.03.2016.

Ajde stari makni se već vise i prepusti posao mladjima zato mladi i odlaze iz hr nemogu doći na red od leševa....

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
08:23 20.07.2016.

Onda ovaj nema pameti!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije