Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

„Ne dirajte mi autorsko pravo“ Miroslava Škore na ovogodišnjem MAKK-u

Miroslav Škoro
Foto: PR FOTO
PR
Autor
PR članak
18.11.2015.
u 13:14

Samo jedan čovjek tako dobro pozna svaki segment glazbene industrije iz osobnog iskustva. Najuspješniji kantautor tamburaške i pop glazbe, autor ili koautor pjesama kao što su „Ne dirajte mi ravnicu, Milo moje, Šumi, šumi javore, Domovina, Sude mi, Svetinja…“, izvođač, diskograf, publisher, bivši saborski zastupnik koji dobro zna kako funkcionira politika i lobiranje u Hrvatskoj, Miroslav Škoro je, kako sam kaže, i „potencijalni doktorčić autorskog prava“ na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

MAKK je zato idealna pozornica za njegovo predavanje „Ne dirajte mi autorsko pravo“ na kojem će ovoj uvijek aktualnoj temi pristupiti iz osobne perspektive.

Kako je sve počelo za dječaka iz Slavonije, na što se love velike ribe, tko su glavni predatori u show-business vodama, tko lovi u mutnom i kad se treba držati jata – odgovori na sve to, preneseno u svijet glazbenog kreativca u Hrvatskoj, čekaju vas na ovom predavanju!

Škoro će se osvrnuti na značaj intelektualnog vlasništva za pojedinca i društvo u kojemu stvara. Na vlastitom iskustvu objasnit će odnos autora, društava koja ostvaruju njihova prava, korisnika glazbe i ulogu države u svemu tome.

S dugogodišnjom glazbenom karijerom te tisućama nastupa po cijelom svijetu, on je jedan od rijetkih, ako ne i jedini, koji kombinira poznavanje teorije i tako bogatu praksu „s terena“. Uz britki humor i lucidne opaske kojima ne štedi nikoga,  ovo će predavanje zasigurno biti zabavno ali i korisno svima, od mladih glazbenika do studenata prava, kao i autorima i kreativcima iz različitih umjetničkih sektora.

Sve informacije i prijave na službenom webu MAKK konferencije.

Želite prijaviti greške?