Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natali Dizdar

'Ne bih mogla voljeti muškarca kojem se ne sviđa moja glazba'

Natali Dizdar
Foto: Mario Pavlović
1/2
23.02.2016.
u 11:04

Pjevačica Natali Dizdar o pjesmi "ne reci zauvijek", edukaciji za gestalt-psihoterapeuta i novoj ljubavi u životu

Ako ništa drugo, glazbenici imaju jednu zajedničku stvar. Melodija se rodi pa raste dok ne sazri kao zrela voćka koju ubere publika. Tako nekako odigralo se i s novom pjesmom Natali Dizdar “Ne reci zauvijek”, za koju lijepa Zadranka supotpisuje glazbu.

Prvi autorski radovi

– Budući da su ovo neki moji prvi ozbiljniji autorski radovi, malo je više preispitivanja nego inače što je sasvim O. K. i normalno – kaže Natali na pitanje osjeća li tremu kad prvi put predstavlja pjesmu publici koju njezin zavodljivi glas opija više od 12 godina, otkako se pojavila na sceni. Sudeći po mahom izvrsnim reakcijama na nježnu ljubavnu pjesmu, Natali i nema razloga za tremu.

– Pjesma je nastala još prije dvije godine kao neka melodija koja mi se vrtjela po glavi i koju sam zatim razradila s dugogodišnjim suradnikom i gitaristom Vladom Mirčetom u demo-verziju, a zatim i snimila u studiju sa svojim producentskim timom (Jura Ferina i Pavle Miholjević). U svakom slučaju, dugo smo se njome bavili, ali zato smo sad jako sretni kako je sve ispalo – kaže Natali o pjesmi koja za nju nosi jednu lijepu poruku nade. Ima neobičnu formu, kaže, bez klasičnog refrena i s gradacijom prema kraju, u što se savršeno uklopio tekst koji je pisao Dejan Aleksić, pjesnik koji je napisao i lanjski hit “Iluzionist”, koji se mjesecima zadržao na vrhovima top ljestvica.

Zato jedva čeka da je prvi put izvede uživo, a publika će je moći čuti na skorašnjim nastupima u Zagrebu pa i u Beogradu. U pripremi je i studijski album koji bi kroz nekoliko mjeseci trebao ugledati svjetlo dana.

 

Povratak u školske klupe

Hoće li u svoj gust raspored uspjeti ugurati i neko putovanje, pitamo je. – Ne znam kamo ću sljedeći put, premišljam se iz dana u dan. Nadam se samo da neću opet u Aziju jer sam bila već tri puta, ali nažalost nekako sam zaobišla Indiju tako da mi je uvijek pri vrhu liste za putovanja. New York s roadtripom do Vegasa ne zvuči mi loše, a možda uložim novac u nešto drugo i ne odem nikamo ove godine, oprezna je s planovima. Iako, kaže, upravo se s putovanja vrati s nekim novim idejama, a voli putovati i u paru i sama: – Malo je depresivno kad si sam, ali spontano, nepredvidljivo i s najboljom muzikom.

Vrijeme joj oduzima i povratak u školske klupe jer je, nakon završenog Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, upisala edukaciju za gestalt-psihoterapeuta, što je godinama planirala.

– Edukacija je prve dvije godine usmjerena na rad na sebi tako da se osim od predavanja sastoji i od grupnih i individualnih terapija. Zabavno je na nastavi, zanimljivo. 
To je zapravo jedan super spoj zapadnjačke i istočnjačke filozofije, rječita je. 
No, kad je ljubav u pitanju, zastane. Prije dvije godine prekinula je dugogodišnju vezu, a na šuškanja da je uplovila u novu ljubav samo se nasmije: – Ne znam odakle vam to. Nisam nikamo uplovila.

Biste li mogli dijeliti život s nekim tko ne voli vašu glazbu, pitamo je.

– Ne vidim kako bih se uopće mogla svidjeti nekome kome se ne sviđa moja glazba. To je ipak dio mene, i to poprilično velik. A i volim ga. Tako da teoretski da, ali mislim da ipak ne – kaže nam s osmijehom na licu. 

>>Australska avantura Natali Dizdar: 'Mogla bih tu ostati, a imam i državljanstvo'

Ključne riječi

Komentara 1

JM
ja-ma
14:14 23.02.2016.

Zbljuv..!!!Koji snob?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije