Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kviz 'tko želi biti milijunaš'

Natjecateljica otišla kući s nula eura, zbunilo je pitanje o kopnenim životinjama

Tko želi biti milijunaš?
Foto: HRT
1/5
19.01.2023.
u 21:26

Tamara Mravak iz Požege je počela dobro, no zapela je ubrzo na pitanju o tome koja je najveća kopnena životinja. Ponuđeni su bili odgovori: divlja svinja, jazavac, jelen i vuk. Nakon kratkog razmišljanja, Tamara je kao konačan odgovor ponudila 'divlju svinju'.

U večerašnjoj emisiji kviza 'Tko želi biti milijunaš' mogućnost za osvojiti vrtoglavi iznos od 150.000 eura dobilo je troje natjecatelja.

Prvi najbrži prst imao je Ivo Karamatić iz Zagreba koji je nedavno diplomirao računarstvo te radi u struci. Ivo je s lakoćom prošao prvi prag, a zapeo je na sedmom pitanju te kući otišao sa 150 eura.

„Što je starozavjetni patrijarh Jakov sanjao na putu u Haran?', bilo je pitanje, a ponuđeni odgovori su bili: 'bunar', 'ljestve', 'karavanu' i 'lađu'. Nakon što je zatražio pomoć publike ostala su mu dva odgovora 'ljestve' i lađa'. Nakon toga je ponudio odgovor 'lađu', što nije bilo točno.

Na njegovo mjesto potom je došla Tamara Mravak iz Požege koja je diplomirala komparativnu književnost. Tamara je počela dobro, no zapela je ubrzo na pitanju o tome koja je najveća kopnena životinja. Ponuđeni su bili odgovori: divlja svinja, jazavac, jelen i vuk. Natjecateljica je istaknula da joj nije jasno odnosi li se 'najveća' na najviša ili najšira, a s njom se složio i voditelj Tarik Filipović. Nakon kratkog razmišljanja, Tamara je kao konačan odgovor ponudila 'divlju svinju'.

- Ajoj! Ne… - rekao je zbunjeni Filipović kada je vidio odgovor na svom ekranu.

- Nije! Idem odjaviti emisiju, baš mi je muka – kazao je te dodao da je jelen točan odgovor. Za kraj je istaknuo da mu je baš žao, a Tamara je kući otišla s nula eura.

 

Nasuprot Tarika tada je sjela natjecateljica Ivana Polančec iz Koprivnice koja je došla do 13. pitanja te svoje natjecanje nastavlja u idućoj emisiji.

Podsjetimo, dolazak 2023. godine Hrvatima je donio i promjenu valute. Uvedena je nova valuta, euro, a prilagoditi su joj se morali i televizijski showovi, poput popularnog kviza 'Tko želi biti milijunaš?'. Kviz koji se sastoji od 15 pitanja, a točnim  dogovorom na posljednje pitanja natjecatelj je ranije dobivao milijun kuna, sada ima nešto drugačije iznose. 

Prvim točnim odgovorom natjecatelj je nekada osvojio 100 kuna, a sada je to 10 eura. Za idući točan odgovor natjecatelj osvaja 20 eura, za treći 50, a za četvrti 100 eura. Prvi prag sada iznosi 150 eura, a ranije je to bilo 1000 kuna. 

Idući odgovor natjecatelju donosi 300 eura, pa 600, dok za osmi točan odgovor osvaja 1000 eura. Iza točnog odgovora na deveto pitanje krije se 2500 eura nagrade, a drugi prag iznosi 5000 eura. Prije dolaska nove valute, natjecatelji su za točan odgovor na deseto pitanje dobivali 32.000 kuna. Ona najteža pitanja natjecatelju koji točno odgovori mogu redom donijeti 10.000 eura, 18.000 eura, 34.000 eura i 68.000 eura. Nagrada za točan odgovor na posljednje, 15. pitanje iznosi 150.000 eura, što je za 129.000 kuna više od nekadašnje glavne nagrade, milijun kuna.

VIDEO Jeremy Renner otpušten iz bolnice nakon teške nesreće koju je doživio: 'S obitelji kod kuće'

 

Komentara 12

TM
trade_mark
08:46 20.01.2023.

kad ti filipović sjedi nasuprot tebe, onakav samodopadan, samovažan i neugodno loš u voditeljskom poslu, naravno da se zbuniš i više ništa ne znaš. a ove perverzije s naočalama dodatno doprinose njegovoj antipatičnosti.

GR
grodar
08:55 20.01.2023.

pa tarik joj je sugerirao na krivi odgovor

5S
505.scrtom
23:19 19.01.2023.

kako mu se samo da gledati kroz te debele crvene okvire,lol.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije