Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazališna predstava

Natalija Đorđević: Penzionerski život mlade glumice

natalija đorđević
Foto: pixsell
1/3
18.02.2011.
u 10:09

Idućeg petka, 25. veljače, Natalija će opet, nakon dulje pauze, zaigrati u predstavi za odrasle - “Diva” u režiji Želimira Mesarića

Anoreksičarka, princeza, curica, vještica i profesorica matematike - sve je to iz dana u dan u pet predstava svog matičnoga kazališta - Žar ptica - glumica Natalija Đorđević. I tako već tri godine uveseljava i zadivljuje najmlađu, dječju publiku. No, idućeg petka, 25. veljače, Natalija će opet, nakon dulje pauze, zaigrati u predstavi za odrasle - “Diva”, u režiji Želimira Mesarića. Bit će to jedna posebna predstava jer će njome vrhunska kazališna i filmska glumica i već godinama uspješna ravnateljica kazališta Žar ptica - Marija Sekelez - obilježiti 35 godina umjetničkog rada, a na sceni će uz nju biti tek - Natalija.

- U garderobi HNK uoči dodjele Nagrada hrvatskog glumišta susreću se renomirana glumica Helena (Marija) i njezina mlađa kolegica Lana, koju ja igram. Obje su popularne, obje imaju buran privatni života i obje su nominirane u istoj kategoriji. Čekajući proglašenje, među njima izbije sukob pun nevjerojatnih obrata koji otkriva pravu prirodu njihova odnosa, koji varira od mržnje do vrlo sumnjive bliskosti i otkriva tko je tu zapravo diva. Naime, životi njih dviju i te kako su isprepleteni. Imaju i iste ljubavnike. Sve to, taj odnos ljubavi i mržnje, uzrok je čak i fizičkog obračuna. Predstava je zaista emotivno naporna, jer u sekundi skačemo iz jednog u drugo emotivno stanje. Unatoč tome, baš sam uživala u pripremama i sretna sam da je Marija uz mene, to više što je ovo naša prva suradnja na sceni - ukratko nam Natalija prepričava sadržaj nove predstave, odajući da je autorica teksta Marijana Nola prije nekoliko godina “Divu” napisala upravo za Mariju i nju. Kako se tekst razrađivao u nekoliko verzija, to su i obje glumice malo sudjelovale u njegovu konačnom uobličenju, pa je prihvaćena i Natalijina sugestija da u “Divi” čak i zapjeva. I dok će uskoro često, s večeri, na sceni “živjeti” život prave glumačke dive, Natalija privatno živi sasvim drukčiji, skromniji i samozatajniji.

- Živim malo penzionerski. Šećem putevima starijih osoba, odem na klizanje, što mi je davna ljubav, čitam... Imam nekoliko polupenzionerskih kavana u kojima čitam novine, a namjeravam se vratiti i klaviru koji sam zapustila. Nisam svirala šest godina. Spremam se i u Pariz, ali nikako da uhvatim slobodne dane - otkriva Natalija koja je prije skore premijere posljednju predstavu za odrasle igrala 2008. u ITD-u. Bila je to monodrama “Potrošeni snovi” prema Čehovljevim dramama za koju je iste godine na međunarodnom Festivalu monodrame u Umagu dobila nagradu za najbolju interpretaciju.

- A tada sam bila pozvana i u Čehovljevo rodno mjesto Taganrog, gdje sam “Potrošene snove” odigrala u njegovoj dnevnoj sobi. U publici je bilo 50-ak ljudi, koliko ih je stalo - prisjetila se glumica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije