Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepredvidljiva

Natali Dizdar: Prije nego što postanem majka želim putovati

natali (1)
Foto: Pixsell
1/7
16.07.2012.
u 11:30

– Stjepan je kontaktirao sa mnom na Facebooku i napisao da ne želi nikoga osim mene u spotu, što mi je bilo slatko. Snimanje je proteklo u opuštenoj atmosferi, puno smo se smijali i mislim da sam bila i više nego O. K. za jedan violončelo.

Kad joj se misli vrate na njezin samostalni koncert koji je lani potkraj listopada održala u zagrebačkom kazalištu ZKM-u, Natali Dizdar sjeti se pozitivnog adrenalina koji je “furao” nju i njezinu ekipu taj dan od jutra, ali i pritiska i stresa jer je višemjesečne probe trebalo pretočiti u jednu večer.

Vrhunac koncerta s Rundekom

– Tek sam se s prvim taktovima koncerta opustila, a na drugom koji je uslijedio odmah nakon prvog osjećala sam se kao doma. Voljela bih da s programom ZKM-a možemo obići sve gradove i ambijente koji su slični ZKM-u – priča 27-godišnja pjevačica. Bilo je to, dodaje, fantastično iskustvo i večer za pamćenje čiju će atmosferu od ponedjeljka 16. srpnja, kad izlazi Natalin treći album “ZKM Live”, moći osjetiti i oni koji su propustili koncert. CD će biti popraćen DVD-om sa snimkom nastupa na kojem je Zadranka pozornicu podijelila i s Darkom Rundekom. Zajedno su otpjevali tri pjesme, jednu grupe Haustor, zatim “Mjesecu je dosadno” u reggae verziji koju je Rundek napisao za drugi album mlađahne kolegice, no vrhunac koncerta, ističe Natali, mnogima je ostala izvedba pjesme “Iznenađenje iz Pariza”. U pratećem bendu na trombonu je bio Miron Hauser, brat čelista Stjepana Hausera u čijem spotu za pjesmu “Nocturno”, u kojem Stjepan na čelu prati Olivera Dragojevića, Natali glumi u zavodljivom i senzualnom izdanju! Naime, sjedeći u krilu jedne polovice 2Cellos zgodna glazbenica odglumila je violončelo po kojemu virtuoz nježno prelazi prstima.

– Stjepan je kontaktirao sa mnom na Facebooku i napisao da ne želi nikoga osim mene u spotu, što mi je bilo slatko. Snimanje je proteklo u opuštenoj atmosferi, snimali smo u prekrasnoj istarskoj vili, roštiljalo se, pilo fino vino i nisam imala tremu! Puno smo se smijali i mislim da sam bila i više nego O. K. za jedan violončelo – prisjetila se sa smiješkom te priznala da bi voljela snimiti pjesmu uz pratnju S. Hausera.

A prije nego što je dvoje talentiranih vršnjaka uopće došlo na svijet glazbenom scenom u regiji vladao je novi val koji za Natali nosi duh posebnog vremena pa ne čudi da su neke pjesme s novog albuma obrade tadašnjih hitova, od aktualnog singla “Osloni se na mene” Olivera Mandića, pjesme “Budi kao more” grupe Indexi i džez verzije “Ovaj ples dame biraju” Bijelog dugmeta.

Od Nirvane do džeza

– Prva kaseta koju sam dobila bila je od Barbre Streisand koju mi je mama puštala dok sam bila beba. Kad sam malo narasla, presnimila sam si Randy Crawford i to mi je bilo totalno glazbeno otkriće. Kasnije sam slušala Nirvanu, Radiohead, No Doubt, The Doors, RHCP, Manic Street Preachers i The Cure, a sa 16 godina prebacila sam se na džez. Trenutačno ne vadim Black Keys i Black Dub iz CD playera – ispričala je izvođačica koja je talent naslijedila od tate, no i njezina je teta, hvali je Natali, izvanserijska po pjevačkom talentu. Težnje k uspjehu često su je nagnale da razmišlja o preseljenju u inozemstvo, a kako ima australsku putovnicu, ne isključuje život u Australiji, s inozemnom karijerom ili bez nje.

– Koliko sam vezana uza Zadar, toliko bih voljela živjeti i negdje drugdje, a mogla bih se preseliti gotovo bilo gdje na svijetu! Živim vrlo nepredvidljivo, tako da bih voljela jedan dan samu sebe iznenaditi odlukom o preseljenju na drugi kraj svijeta.

Nedavno je priznala da je njezin mlađi brat Filip Dizdar mnogo ambiciozniji od nje, a nama je povjerila da prati sve što Filip radi te smatra da se već poprilično realizirao kao fotograf, redatelj, producent i pjevač te da je na dobrom putu. Tu i tamo udijeli mu savjet, no prepušta mu da odluke donosi sam.

– Svi smo u obitelji zaštitnički nastrojeni jedni prema drugima i jako povezani – kaže. Dok je u njezinoj familiji dosta umjetničkih talenata, mršavica, otkriva Natali, nema.

– Zbog toga mislim da se zasad dobro držim – ponosno će dugonoga pjevačica. Vitkost zahvaljuje rekreativnim bavljenjem svime što je aerobno: trčanjem, boksom, rolanjem, plivanjem, tenisom...

– Najčešće jedem zdravu organsku hranu iz tatina vrta i bakina dvorišta. Volim puno jesti i zato se bavim sportom. Radije ću svaki drugi dan trčati šest kilometara nego paziti koliko jedem – govori. Kad kuha, uglavnom su to nekakve izmišljotine, ali najviše voli pripremati pohano meso.

– Mama moje najbolje prijateljice uvijek bi nam za plažu ili bilo kakva putovanja natrpala sendviče s pohanim mesom pa ga povezujem s lijepim uspomenama i bezbrižnim tinejdžerskim danima – kaže.

Komentara 1

ĆA
ćaćaća
12:55 16.07.2012.

ako ne izbaciš guzove i sise nikad ti pjevačica nećeš postati:)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije