Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt D. Lambaše

Svjedok na suđenju Stojanu Matavulju: Vidljivost je na mjestu nesreće bila dobra

stojan matavulj
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
19.01.2015.
u 10:00

Sjećam se da je prije mjesta na kojem se dogodila nesreća na autocesti bilo magle, ali na samom mjestu događaja vidljivost je generalno bila dobra, rekao je Hrvoje Markobašić

Danas je na brodskom Općinskom sudu nastavljeno suđenje glumcu Stojanu Matavulju, optuženom za izazivanje teške prometne nesreće u kojoj je 23. listopada 2013. na autocesti Zagreb – Lipovac u blizini Sredanaca poginula njegova suvozačica, lijepa glumica Dolores Lambaša.

Svjedok Hrvoje Markobašić iz Rokovaca, policajac koji je tog dana putovao iz Zagreba prema Vinkovcima i koji se zaustavio kako bi pomogao unesrećenima, svjedočio je kako je vidljivost na samom mjestu događaja bila relativno dobra.

– Kao policajac imam puno predmeta, pa sam neke pojedinosti vezane za taj događaj zbog protoka vremena već zaboravio. Sjećam se da je prije mjesta na kojem se dogodila nesreća na autocesti bilo magle, ali na samom mjestu događaja vidljivost je generalno bila dobra – rekao je svjedok.

Doloresini roditelji Alma Petrović i Đino Lambaša ni ovoga se puta nisu pojavili na ročištu. Njihov opunomoćenik Krešimir Škarica tražio je da se pročita iskaz koji su dali državnom odvjetništvu, jer smatra da njihovo pojavljivanje na sudu nije nužno jer oni nisu bili izravni svjedoci tragičnog događaja. Ipak, sutkinja Jasna Krnić najavila je kako će ih pismenim putem pozvati na sljedeću raspravu, na kojoj bi se trebao pojaviti i medicinski vještak Mladen Marcikić.

Prema optužnici, Matavulj, kojem je nakon nesreće izmjereno 0,66 promila alkohola u krvi, nije prilagodio vožnju otežanim uvjetima na cesti, slaboj vidljivosti i sumraku te se brzinom od 130 kilometara na sat svojim Nissanom zabio u automobil ispred sebe. Nesreća se dogodila na autocesti Zagreb – Lipovac u blizini Sredanaca, a Dolores je šest sati nakon sudara preminula u brodskoj bolnici.

Matavulj se na prvom ročištu izjasnio kako se ne osjeća krivim te da alkohol i umor nisu uzrok nesreće.

>> 'Kriv sam, ali alkohol i umor nisu kumovali nesreći'

Komentara 3

MO
morman
10:54 19.01.2015.

strasno

DU
Deleted user
13:40 19.01.2015.

Nego tko je kriv ako nije ovaj glumac vozač?

LU
lukateli1
09:24 22.01.2015.

Hajte, molim vas! Imao nedozvoljene promile, vozio 130 na sat i, sad treba na sudjenje zvat rodjakinju cetvrtog susjeda koja zivi na Aljasci da nam kaze jel' bilo hladno tog dana u Anchorige-u (ili kako god da se pise)! Taa ista sutkinja bi meni, da sam na mjestu optuzenog, vec odsjekla 5 godina strogog, minimalno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije