Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužan oproštaj

Naša popularna misica objavila fotku s preminulim dizajnerom: Evo kako se oprostila

Foto: Instagram
1/18
13.04.2024.
u 10:04

Vijest da je preminuo Roberto Cavalli šokirala je svjetsku modnu scenu, a od njega se na društvenoj mreži oprostila i naša popularna misica Ivana Delač.

Jučer, 12. travnja svjetsku modnu scenu potresla je vijest da je u 84. godini preminuo čuveni talijanski dizajner Roberto Cavalli. Od njega se na društvenoj mreži Instagram oprostila i naša poznata bivša misica Ivana Delač. - Svijet se oprašta od legendarnog talijanskog modnog dizajnera. Počivaj u miru dragi Roberto - napisala je Ivana Delač ispod njihove zajedničke fotografije. 

Podsjetimo, talijanska novinska agencija ANSA izvijestila je da je Cavalli preminuo u svom domu u Firenci nakon duge bolesti. Roberto je iza sebe ostavio 45 godina mlađu suprugu, švedsku manekenku Sandru Nilsson. Par je zajedno od 2014. godine, a proslavljeni modni dizajner prošle je godine po šesti put postao tata kada je par dobio zajedničkog sina.

Cavalli je tada imao 82 godine. Inače, talijanski modni dizajner ima dvoje djece Tomassa i Cristinu, iz prvog braka sa Silvanellom Giannoni, s kojom je bio od 1964. do 1974. godine. Zatim, ima Roberta, Rachele i Daniele iz drugog braka s Evom Marijom Duringer.

Njegov modni opus obilježila je njegova ljubav prema životinjskim uzorcima. Volio je voziti Ferrarije, obožavao je cigare i poznat je po tome što je volio nositi raskopčane košulje kako bi istaknuo svoja preplanula prsa. Roberto Cavalli rođen je u Firenci i njegov djed, Giuseppe Rossi, bio je umjetnik i od njega je Roberto naslijedio umjetničku crtu. Cavalli je upisao lokalni umjetnički institut, koncentrirajući se na tekstilni tisak.

 

FOTO Ivana je pobijedila na izboru za Miss Universe 2003. godine

1/23

 

VEZANI ČLANCI: 

 

Dok je još bio student, napravio je niz otisaka cvijeća na pletivu koji su privukli pozornost velikih talijanskih tvornica čarapa. Početkom 1970-ih izumio je i patentirao postupak tiska na koži i s ovim je tehnikama debitirao na modnoj sceni u Parizu. Uskoro su njegov rad naručili Hermès i Pierre Cardin. U dobi od 32 godine predstavio je svoju prvu kolekciju, a svoj prvi butik otvorio je 1972. u Saint-Tropezu. Cavallijeva modna filozofija je bila: puno glamura i sjaja te i nikada se nije priklonio modnim trendovima, uvijek se ostao vjeran svojim uzorcima, a često je bio na meti kritike jer je u svojim kolekcijama imao modele od krzna i kože.

 

VIDEO: Ella Dvornik oplela po političarima! 'Možete li popraviti dječje igralište na Jarunu?'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije