Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaznice planule u trenu

Naša glumica niže uspjehe! Zbog uloge prve dame SAD-a napustila je Hrvatsku i vratila se u London

Foto: Promo
1/7
18.09.2019.
u 07:00

Više od mjesec dana trajale su Zrinkine pripreme za ovaj projekt. Iz Hrvatske će zbog predstave izbivati do kraja listopada.

Zrinka Cvitešić vratila se u London u velikom stilu! Pet godina nakon što je osvojila najprestižniju britansku kazališnu nagradu Laurence Olivier Award za ulogu u mjuziklu “Once” na West Endu, proteklog vikenda Zrinka je trijumfirala na premijeri predstave “Two Ladies” u kojoj tumači glavnu ulogu uz slavnu Britanku Zoë Wanamaker.

Zrinku su Londonci, čini se, jedva dočekali ponovno vidjeti na daskama koje život znače jer su ulaznice za premijeru planule u trenu. Publika je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a u kazalište ih je osim sjajne glumačke postave privukao i zanimljiv scenarij koji govori o odnosu dviju prvih dama.

Zanimljiv scenarij
Prvu damu SAD-a Sophie, koja mnoge podsjeća na aktualnu prvu damu Melaniju Trump, tumači Zrinka, dok se u ulozi prve dame Francuske Helen, koja ima sličnosti s Brigitte Macron, našla popularna britanska glumica Zoë Wanamaker. Njih dvije sasvim se nenadano nađu zatvorene u jednoj prostoji čekajući da završi summit o svjetskoj krizi na kojem su njihovi muževi predsjednici. Vrijeme krate razgovorom kojih ih sve više zbližava, no pitanje je koliko jedna prema drugoj mogu u takvim trenucima biti iskrene. Jesu li prijateljice ili neprijateljice? Mogu li vjerovati jedna drugoj, ali i mogli li vjerovati svojim muževima, samo su neka od pitanja koja nastoje dokučiti u dramskoj predstavi napravljenoj po predlošku Nancy Harris i u režiji Nicholasa Hytnera.

Kako je protekla svečana premijera, pokušali smo doznati i od Zrinke, no do nje do zaključenja ovog izdanja nismo uspjeli doći. Ipak, o svojoj novoj ulozi progovorila je za britanski The Times, a dotakla se i odnosa Melanije i Donalda Trumpa. “Stoji li ona uvijek iza svog supruga? To ne znamo. Često viđamo fotografije prve dame i njezina supruga s raznih događanja, no ne znamo zapravo ništa o tome tko su oni i kako se odnose jedan prema drugome iza zatvorenih vrata”, kazala je Zrinka.

Iscrpne pripreme
Pripreme za ovaj glumački pothvat trajale su više od mjesec i pol dana i bile su iznimno iscrpljujuće, no ulozi prve dame Zrinka se neizmjerno veselila. Nagovijestila je to i početkom lipnja kada je objelodanila da se vraća u London, koji naziva svojim drugim domom.

“U svakom poslu, baš kao i u životu, ako slijediš svoje srce, znaš da si na pravom putu. Ili barem ja u to vjerujem. A ako se trudiš ostati na tom putu, ali i da budeš ponizan i iskren prema sebi i drugima, uspjeh će doći! Ne mogu vam opisati koliko sam sretna što mogu najaviti ovaj nevjerojatan, novi projekt. Imam iznimnu sreću da sam i ja dio njega, kao i to da se vraćam u svoj drugi dom – London”, napisala je Zrinka početkom lipnja na društvenim mrežama. U London se vratila i u njemu ostaje do kraja listopada, do kada igra predstava, a nakon toga pred Zrinkom su zasigurno već novi projekti. •

Komentara 15

MA
MAX127
09:08 18.09.2019.

Bravo Zrinka! Palac gore a za druge kompleksaše..psi laju..

LI
liliZG
11:55 18.09.2019.

čitam komentare i sad je stvarno činjenično jasno da je hrvat hrvatu vuk,... nedao bog da uspiješ u životu ili si bar na tom putu.

SV
sveznam1
09:02 18.09.2019.

zacudo koliko je svijet poremecen nepravedan i zao..ako su prihvatili razne devijacije ljudskog ponasanja kao dobre a one koje osuduje i na neki nacin bore protiv zla kao loše,nema niti jedan razloga da jos netko sumnja da se njihova idelogija namece kao ispravna..i tocno je da su svi jedno te isto zvali su oni razlicitim imenima na kraju se svi nadu na jednom mjestu..kakve to veze ima s Zrinkom velike kad je javno izgovorila da podupire onda je odmah pocela dobivati uloge, a Serbedžija kao pripadnk jedne nacije koja se kao borila protiv toga zla dobiva uloge..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije