Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBIVAJU POMOĆ

Naša glumica javila se iz kineskog grada koji je u lockdownu: 'Ne možemo iz kuće, ali nitko nije gladan'

Foto: Privatna arhiva
1/12
03.01.2022.
u 10:21

Dobivamo pomoć od grada, svaka obitelj dobila je 20 kg što povrća, mesa i, ne znam, nudli, svakakvih potrepština, a također su nam poslali s našeg fakulteta Eurasia University, svakom stranom teacheru, njegovoj obitelji, isto smo dobili paket hrane - kazala je Vitomira Lončar

Glumica Vitomira Lončar (62) prije pet godina sa suprugom Ivicom Šimićem odselila je u Kinu, a nedavno se ponovno našla u središtu pozornosti hrvatske javnosti, nakon što je Xi'an, grad u kojem živi, proglasio lockdown. 

- Ne možemo iz kuće, idemo samo na testiranje. Dobivamo pomoć od grada, svaka obitelj dobila je 20 kg što povrća, mesa i, ne znam, nudli, svakakvih potrepština, a također su nam poslali s našeg fakulteta Eurasia University, svakom stranom teacheru, njegovoj obitelji, isto smo dobili paket hrane.  Zvala me neki dan moja prijateljica i kaže: "Čujem da ste gladni". Ne, zaista nismo gladni, opskrba je sjajna, volonteri rade 24 sata i sasvim sigurno nitko u Xi'anu nije gladan - kazala je Lončar za HRT. 

Dodala je i kako cijepljenje nije obavezno, ali se ljui cijepe kako bi se zaštitili, i svi nose maske. Istaknula je i kako njihova provincija na 60 milijuna stanovnika ima tri smrtna slučaja u dvije godine. Dodala je i kako joj se čini da je život u Hrvatskoj potpuno bez mjera. 

- Vidjela sam neke slike s adventa, svi su vani, nikoga nisam vidjela s maskama na tim slikama koje sam vidjela, tako da ne znam protiv čega se ljudi bune jer zaista ne vidim da postoje neke mjere koje bi ugrožavale bilo kakve slobode.  Nikad u Kini, u povijesti Kine nikad pojedinac nije bio važan, oni su "vi" identitet, "mi" identitet, oni su kolektivizam, oni su grupni identitet otkad je svijeta i vijeka i pojedinac nikada nije bio važan, niti će se u budućnosti ta kultura promijeniti, to je dio njihove tradicije, rekla je Lončar i dodala kako se očigledno radi o kulturnim razlikama. 

 - Nažalost, nikako da se integriramo i nikako da zajednički izađemo iz problema koji nije samo ova pandemija, imamo tri globalna problema. I umjesto da radimo zajedno, mi se dijelimo i taj se zjap svakim danom povećava. Moja poruka svima u Hrvatskoj je - dajte, ljudi, 'ajmo se integrirati, manje mržnje, više poštovanja prema drugima i drugačijima i riješit ćemo zajednički probleme - dodala je Lončar. 

VIDEO: I Plenković je gledao 'Don't Look Up'! Donosimo pregled filmske godine 

 

Ključne riječi

Komentara 11

AA
Aartur
10:42 03.01.2022.

Ono kad te stave u pritvor, a ti se veseliš jer si dobio 20 kg hrane i još poručuješ drugima kako ti je lijepo u pritvoru. Po tim kriterijima, i Lepoglava je raj na zemlji - tamo osim besplatne hranee imaš i besplatno tuširanje, TV i zdravstvenu skrb.

DA
Dabssa2
10:51 03.01.2022.

Baš ti je divno! U pm! Koliko to Kineska vlada plati da promoviraš njihov primitivizam? Za šaku riže?!

LE
LeonardoGoldman
10:57 03.01.2022.

Koja je poruka ove gospođe? Nije tako loše u zatvoru i nemojmo brinuti o tjelesnom integritetu? Ovo vrijeme uistinu otkriva sve nase frustracije iz djetinjstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije