Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mahir Kapetanović Mahkey

Naš glazbenik o borbi s alkoholom te velikoj promjeni: Smršavio sam 50 kilograma

Zagreb: Live snimanje emisije The Voice u studiju HRT-a
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/7
21.12.2023.
u 08:00

Mahir Kapetanović Mahkey ove je godine izdao debitantski album "Osobna karta izbjeglice" u kojem kroz pjesme donosi priču o borbi čovjeka s vlastitim bićem, od ljubavne tematike do ovisnosti

Svoj je glazbeni talent Mahir Kapetanović Mahkey široj publici otkrio sudjelovanjem u "The Voiceu" i poslije u HRT-ovoj emisiji "A strana", a ove godine je glazbenik izdao svoj debitantski album "Osobna karta izbjeglice" te na njemu u pjesmama progovara o svemu što je prošao u svojih 30 godina života. Mahkey otvoreno u javnosti govori i o svom problemu s alkoholom te kako se bori s napadajima panike.

- Album donosi priču o borbi čovjeka s vlastitim bićem, od ljubavne tematike do ovisnosti i sve je to prekriveno eskapizmom, odnosno bijegom. Mislim da će se moja generacije prije svega pronaći u tekstovima, a vjerujem i u glazbi, jer je to glazba koju sam oduvijek slušao i htio stvarati - rekao nam je ovo ljeto Mahkey kada je objavio singl i spot s novog albuma.  U novom razgovoru ispričao je kako je prvi put 2017. godine pokušao ostaviti se alkohola ali nije uspio u tome sve do ljeta prošle godine kada je rekao kako više neće piti alkohol. 

VEZANI ČLANCI

 

 

- U dva navrata sam imao tu nekakvu 'svijest' da bih trebao stati na loptu, potaknut naravno zdravstvenim tegobama i psihičkim dvojbama, kao dečko s OCD-om sam spojio neugodno s beskorisnim i pokupio jackpot. Najviše pati tvoje zdravlje i psiha, onda se to odražava na odnose s voljenim osobama, prijateljima, obitelji, u vezi.... S obzirom na to da je mozak blokiran na jedan način, u magli bih rekao, teško i sporo pronalazim rješenja, idem okolnim putem samo da zadržim svoj način života, u toj mjeri da sam 'nadmudrio' samog sebe tako da sam pretkraj ove 2-3 godine imao 6 obroka dnevno, spavao 8 sati, pio 5 litara vode dnevno kako ne bi patio od posljedica intoksikacije, ponosan na sebe jer sam uspio piti 350+ dana u godini s relativno malim brojem glavobolja i ostalih posljedica. Da pitate moju psihu sada, rekla bi vam totalnu drugu priču, taj div koji spava se probudi u jednom trenutku i dođe do potpunog razapnuća jastva, iznutra. - ispričao je Mahkey u razgovoru za Story. Otkrio je i kako je izgubio 50 kilograma. 

- Smršavio sam 50 kg prije svega. Što se tiče alkohola, ne smatram se više čovjekom koji je prestao piti, već čovjekom koji ne pije, velika je razlika koja je bitna. Vježbam nešto sitno u posljednje vrijeme jer mi je dosta vlastitih izgovora. Čeka me operacija bruha, zato nisam bio toliko aktivan, smeta mi i dok pjevam. Lagano se budi u meni div koji spava, ovaj puta onaj koji može biti planina čitava, prije 2 godine sam rekao u ogledalo: 'Tridesete će biti ili najgora dekada ili najbolja, biraj!!!' - kaže talentirani glazbenik. 

VIDEO Jurica Pađen: 'Štulić je kao Greta Garbo, a ponašao se i kao neurotična starleta'

 

Komentara 5

JO
Jojmene
14:24 21.12.2023.

"Naš" poznati glazbenik, uz maaalo sreće poznaje ga više od pola susjeda u zgradi.

Avatar R2D2
R2D2
10:41 21.12.2023.

Ok, čestitam da si se riješio ovisnosti o alkoholu i skinuo višak kila. Ali reci nam tko si pak ti?

YE
Yeah
13:03 21.12.2023.

Bravo Mahkey, samo tako nastavi, svirke su prva liga!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije