Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON DUGE BOLESTI

Napustio nas je popularni Stankec iz Malnarove 'Noćne more'

Ekipa Noćne more
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/3
18.06.2018.
u 22:46

– Vjerojatno već Malnar, Ševa i on gore smišljaju svoju emisiju – rekao je Jumbo, koji s ekipom “Noćne more” trenutno snima “Nemoguću eMisiju" na Z1 televiziji

Bio je mrak osoba. Nikad se nije na nikoga naljutio. Tim je riječima svog kolegu iz “Noćne more” opisao Nedjeljko Badovinac Jumbo, dugogodišnji producent satirične emisije koja se od 1992. do 2010. godine prikazivala na televizijskoj postaji OTV..

Stanislav Hranović, popularni Stankec, koji je preminuo u nedjelju od dugotrajne bolesti, bio je, kažu, duša talk showa kojem je autor bio Željko Malnar.

Posljednji put Jambo je vidio Stankeca prije mjesec dana, dok je ležao u bolnici, a sada je, kaže, konačno odahnuo nakon što ga je bolest mučila gotovo godinu dana.

– Vjerojatno već Malnar, Ševa i on gore smišljaju svoju emisiju – rekao je Jumbo, koji s ekipom “Noćne more” trenutno snima “Nemoguću eMisiju" na Z1 televiziji.

Stankec je bio član i tog showa, nasljednika “Noćne more”, a fanovi su se jučer tokom dana na Facebooku opraštali i zahvaljivali mu za svaki put kad ih je nasmijao do suza i za svaki trenutak koji su proveli gledajući njegove šale i zafrkancije.

Stankeca je Malnar, samoprozvani predsjednik Republike Peščenice, proglasio narodnim tribunom, iako je u stvarnom životu Stankec uvijek naglašavao da je među prvima dobrovoljno pristupio hrvatskoj vojsci u Domovinskom ratu.

U emisiji mu nije bio problem satirično komentirati političku i društvenu situaciju, a nije mu bilo strano ni zapjevati, pa će mnogima ostati u sjećanju po pjesmi “Ja sam ja, baraba”, koju je za njega napisao Željko Malnar. Brojne značajne i poznate osobe javne scene debatirale su sa Stankecom pred malim ekranima sasvim opušteno o svemu i svačemu, gotovo bez inhibicija, upravo zbog opuštene, duhovite, pa i prisne atmosfere koja je vladala na setu.

S obzirom da je emisija trajala do dugo u noć, Stankec je bio jedan od rijetkih koji se sa gostima zaista i družio, mimo toga što im je primarni “zadatak” bio snimiti emisiju koja će za televizore “prikovati” mnoge Zagrepčane.

Upoznao je tako i američkog košarkaša Dennisa Rodmana, a sa Slavenom Leticom Stankec je pričao o demografskoj krizi, ovisnosti, prostituciji, legalnim javnim kućama, pa i o spolnosti i spolnoj politici. Ljubimica mu je bila bivša premijerka Jadranka Kosor koja ga je, prisjetio se Jumbo, posjetila u bolnici kad se oporavljao od moždanog udara.

Ekipa Noćne more
1/13

Komentara 15

Avatar Point_of_view
Point_of_view
13:21 18.06.2018.

Nightmare je bio trideset godina ispred svoga vremena. RIP Stankec, legendo!

FA
fake
13:19 18.06.2018.

Stankec legendo, uživali smo gledajući te kao i ostatak ekipe.Počivaj u miru.

Avatar U_hljeb U gsg vg
U_hljeb U gsg vg
13:09 18.06.2018.

Počivao u miru Božjem...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije