Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki skandal

Namjestili glasovanje za Eurosong, policija uhitila organizatore

Daniel Kajmakoski
Foto: Facebook
1/4
14.11.2014.
u 11:38

Tri su osobe uhićene sinoć u Skoplju zbog organiziranja i provođenja prevare telefonskim glasovanjem na Skopskom festivalu kojim se birao makedonski predstavnik za Eurosong

Trebala je to biti još jedna velika pobjeda za Daniela Kajmakoskog, no veliki skandal zasjenio je njegovo proglašenje makedonskog predstavnika za Eurosong.

Tri su osobe uhićene sinoć u Skopju zbog organiziranja i provođenja prevare telefonskim glasovanjem na Skopskom festivalu na kojem je jučer pobijedio Kajmakoski, inače pobjednik prvog regionalnog "X faktora", priopćila je makedonska policija.

Uz njih, osumnjičena je još jedna osoba, no ona nije uhićena jer se nalazi u inozemstvu.

Daniel Kajmakoski pobijedio je s pjesmom "Jesenje lišće", a za prva tri mjesta na Skopskom festivalu tamošnje Ministarstvo kulture osiguralo je 45.000 eura nagrade.

Među osumnjičenima su jedan vlasnik produkcijske kuće, jedan autor i skladatelj pjesama, kao i vlasnik i upravitelj društva koje je organiziralo telefonsko glasovanje za Skopski festival.

Četvero osoba koje se tereti za "zločinačko udruživanje" i "računalnu prevaru" sumnjiče se da su većoj grupi osoba koje su angažirali, a koja se tijekom glasovanja nalazila na dvije lokacije u Skopju, podijelili SIM kartice nabavljene kod tri mobilna operatera.

Policija je priopćila da je zbog prijašnje dojave postojala sumnja u namještanje rezultata glasovanja te su nakon završetka Skopskog festivala izvršili pretres dvije sumnjive lokacije u Skoplju, gdje je nađeno 14 osoba s velikim brojem telefonskih uređaja i oko 2500 SIM kartica s kojih su koordinirano slane poruke sa SMS-glasovima.

>>Makedonac slavujskog glasa pobjednik regionalnog X Factora

>>'Davnih dana je Eurosong izgubio svaki smisao osim kičeraja'

>>Hrvatska 2014. godine ne ide na Eurosong!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije