Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kontroverzni princ

Nakon što je nestao zbog skandala, princ Andrew se prvi put oglasio o očevoj smrti

Foto: PA/Pixsell
1/10
12.04.2021.
u 12:59

Andrew se pojavio pred kamerama prvi put otkako je bio prisiljen odreći se javnih dužnosti nakon katastrofalnog intervjua u emisiji Newsnight 2019. godine. Krivilo ga se za nedovoljno iskazivanje suosjećanja s Epsteinovim žrtvama i za slabo kajanje zbog prijateljstva s osuđenim seksualnim predatorom.

Andrew, vojvoda od Yorka, kazao je da je smrću njegova "izvanrednog" oca, izgubljen i "djed nacije".  Andrew je vojvodu od Edinburgha opisao kao osobu koja je bila "tako smirena" i brinula je o problemima svoje djece.  Vojvoda od Yorka, koji je 2019. odstupio s kraljevskih dužnosti zbog prijateljstva s osuđenim seksualnim prijestupnikom Jeffreyem Epsteinom, govorio je nakon mise u Windsoru gdje je kraljevska obitelj molila za Philipa.

"Bio je izvanredan čovjek. Volio sam ga kao oca. Bio je tako smiren. Brinuo bi o našim problemima. To je sjajna osobina o kojoj uvijek razmišljam; uvijek bi bio tu kako bi nas poslušao, tako da je ovo veliki gubitak", rekao je.  "Izgubili smo djeda nacije. Jako mi je žao i pružam podršku majci koja vjerojatno osjeća najveću tugu."

Andrew se pojavio pred kamerama prvi put otkako je bio prisiljen odreći se javnih dužnosti nakon katastrofalnog intervjua u emisiji Newsnight 2019. godine. Krivilo ga se za nedovoljno iskazivanje suosjećanja s Epsteinovim žrtvama i za slabo kajanje zbog prijateljstva s osuđenim seksualnim predatorom. Više puta je razgovarao s američkim tužiteljima i FBI-jem koji su ispitivanja intenzivirali nakon što je njegova prijateljica Ghislaine Maxwell optužena za novačenje djevojaka koje je Epstein seksualno zlostavljao. 

VIDEO>> Princ Philip preminuo je u 100. godini života

Virginia Giuffre, koja je optužila Epsteina da ju je iskoristio kao tinejdžericu, u BBC-evoj emisiji Panorama izjavila je da je bila "užasnuta i posramljena" nakon navodnog seksualnog susreta s Andrewom u Londonu 2001. godine. On je porekao sve optužbe u vezi seksualnog kontakta ili veze s gospođom Giuffre, a njegovi odvjetnici su istaknuli da je ponudio pomoć u istrazi.  Komentirajući dalje suočavanje sa smrću oca, Andrew je svoju majku kraljicu opisao kao "nevjerojatno stoičnu osobu".

"Opisala je to kao da je u njezinu životu ostala velika praznina, ali mi, bliski članovi obitelji, okupljamo se da bismo ju podržali", izjavio je Andrew.

Prisjetio se razgovora s ocem prije nekoliko mjeseci. "Otac mi je u telefonskom razgovoru prije nekoliko mjeseci rekao 'Svi smo na istom brodu i to uvijek moramo zapamtiti, ali povremeno se od nas obitelji očekuje da ustanemo i pokažemo suosjećanje i vodstvo'".

"I nažalost, očevom smrću, osvijestio sam još više, ne samo naš gubitak, već gubitke svih ostalih ljudi koji su ...ostali bez najbližih tijekom pandemije. Tako da smo svi na istom brodu; iako on nije umro od posljedica koronavirusa, svi osjećamo veliki gubitak", kazao je.

VIDEO>> Zbog ljubavi princ Philip odrekao se vjere i zahladio odnos s obitelji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije