Naslovnica Showbiz Zvijezde

Nakon posjeta predsjedništvu Angelina Jolie napustila BIH

U glavni grad Bosne i Hercegovine glumica je stigla sa svoje dvoje djece i desetak tjelohranitelja
21. kolovoza 2010. u 15:10 219 komentara 6 prikaza
'angelina1'
Foto: ''
Pogledajte galeriju 1/9

Hollywoodska glumica Angelina Jolie jučer je umjesto na Brijune, gdje su je do zadnjeg trena iščekivali, doputovala u Sarajevo, ekskluzivno je doznao Večernji list. U glavni grad Bosne i Hercegovine glumica je stigla sa svoje dvoje djece i desetak tjelohranitelja. U Sarajevo je stigla radi snimanja filma čija je radnja smještena na području bivše Jugloslavije. Od aerodromskih službi doznaje se da se Angelina kratko zadržala u zračnoj luci te je odlučila da neće prespavati ni u jednom od sarajevskih hotela, nego negdje izvan grada.

Angelina Jolie je oko 13 sati u prostorijama Predsjedništva BiH razgovarala sa predsjedavajućim Harisom Silajdžićem i članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem. Cilj posjeta umjetnice i ambasadorice dobre volje UNHCR-a je informiranje o namjeravanim aktivnostima koje želi realizirati u BiH s ciljem pomoći raseljenim ljudima, kao i o aktivnostima po pitanju jačanja ujedinjenja u našoj zemlji, te osuvremenjavanju obrazovanja.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić zahvalio je Angelini Jolie na radu koji obavlja kao ambasadorica dobre volje i njenom interesu po pitanju problematike s kojom se suočavaju bh. građani. Istaknuo je značenje i uspješne rezultate UNHCR-a u BiH izrazivši uvjerenje da će i kroz njene aktivnosti doći do realizacije konkretnih projekata. Na kraju, u vrlo ugodnoj atmosferi, član Predsjedništva BiH Komšić i Angelina Jolie razgovarali su o njenom budućem projektu-snimanju filma koji će se dijelom realizirati u našoj zemlji. Holivudska glumica je razgovarala i s članom bh. Predsjedništva Harisom Silajdžićem o nabavi opreme za povratničke obitelji.

Oko 18 sati glumica je napustila državu privatnim zrakoplovom, s kojim je i stigla u Bosnu i Hercegovinu.

Angelina Jolie otkazala dolazak na Brijune
Inače mirne Brijune tijekom dana okupiralo je mnoštvo znatiželjnika – novinari, fotoreporteri, obožavatelji... Svi su doplovili do našeg nacionalnog parka iz istog razloga, da se samo na trenutak susretnu s hollywoodskom zvijezdom Angelinom Jolie. Ipak, oko 16 sati iz kazališta Ulysses dolazi vijest koja se otokom proširila brzinom munje – Angelina je otkazala dolazak u Hrvatsku.

– Njezino osiguranje procijenilo je da neće moći osigurati mir i zaštitu od medija, pa su nam upravo potvrdili da Angelina, na žalost, neće doći na Brijune – izjavila je glasnogovornica kazališta Ulysses Marina Vujčić. Samo jedan pogled na obalu Fažane s koje kreću brodovi za Brijune ili šetnja brijunskom lukom bio je dovoljan da svakom bude jasno kako ovo nije običan dan. Deseci fotoreportera i videosnimatelja stajali su na svakom uglu, neke su novinske ekipe unajmile i glisere.

Glumci iz predstave “Kralj Lear”, koju je Angelina trebala pogledati večeras, bili su razočarani viješću, kao i drugi poznati Hrvati koji su upravo zbog nje došli na Brijune. A da bi se ovakav scenarij mogao odigrati, bilo je jasno i nekoliko sati prije. Naime, bilo je najavljeno da Angelina u Hrvatsku dolazi zbog Šerbedžije kojega želi angažirati u novom filmu koji će sama režirati. Njezin domaćin trebao ju je i dočekati u zračnoj luci Pula te dopratiti na Brijune do vile u kojoj je trebala biti smještena. No oko 14 sati Rade je u društvu kćeri Lucije doplovio do Brijuna. Nisu bili raspoloženi za izjave. On se uputio u hotel, a Lucija je prošetala do zgrade u kojoj su se glumci pripremali za nastup.

Kuhari hotela Neptun rekli su da im nisu bila naručena posebna jela za goste u Franini i Kaštelu. Vozač PIK-a iz Poreča povjerio nam je da je danas na Brijune umjesto uobičajenih 150 dovezao 200 kilograma mesa, a kolega koji na Brijune donosi jastoge, da je umjesto pet donio desetak jastoga. No zbog medijskog pritiska, kao i u travnju kad je iz istog razloga s Bradom Pittom zaobišla Dubrovnik, Angelina je odlučila preskočili i posjet Brijunima s djecom. Šerbedžija je prije osam godina najavljivao i dolazak Toma Cruisea i tadašnje zaručnice Penelope Cruz, također na predstavu “Kralj Lear”, no i oni su u posljednji trenutak otkazali dolazak.

Vozilo se i 13 sati samo za jedan pogled

Vozilo se i 13 sati samo za jedan pogled u Angelinu
Osim članova kazališta Ulysses, na brijunskoj šetnici pojavili su se i drugi poznati Hrvati. Prva je brodom doplovila Alka Vuica. Odlično raspoložena, nije si dala pokvariti dan viješću da ipak neće ljetovati na istom mjestu kao i Angelina. Ubrzo joj se pridružila i glumica Mia Begović. Otokom se u društvu prijatelja cijeli dan vozikao i voditelj HTV-a Frano Domitrović. On je, pak, bio poprilično razočaran viješću da neće iz blizine vidjeti Angelinu.

– Došao sam iz Dubrovnika, vozio 13 sati i ništa – tužno je progovorio Frano.

Ugostitelji
DRAMATIČNE BROJKE
Anketa: Čak 80,5 posto radnika u ugostiteljstvu smatra da je za njih bolja opcija selidba u inozemstvo

A1 izdvaja za Vas

  • doktorica:

    A gdje mu je sad\" koleginica\" Angelina?!

  • patuljčica..:

    ribnik Po postovima. I napisala sam da nisam mislila na sve Hrvate. Post u 21:48. A što mislim o vjernicima napisala sam u postu u 21:08