Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontroverzan

Nakon Krima Bregović nepoželjan u Poljskoj, ali svira u Bruxellesu

goran bregović
Foto: Goran Kovačić/Večernji list
19.04.2015.
u 20:00

Poljski festival Life Festival, koji se održava u Oświęcimu, u kojem su njemački nacisti sagradili koncentracijski logor Auschwitz-Birkenau, otkazao je već dogovoren Bregovićev nastup s obrazloženjem da je svirao na Krimu

Poljaci ga smatraju nepoželjnim na jednom tamošnjem festivalu zbog njegova nastupa na ilegalno anektiranom ruskom Krimu, no Goran Bregović sljedeći petak, 24. travnja, svirat će u Bruxellesu.

– Ako mu je otkazao poljski festival, to ne znači da mu i ja trebam otkazati – kaže Nicolas Wieers, organizator festivala Balkan Trafik koji se već devetu godinu zaredom održava u Bruxellesu i koji Bregovića ove godine tretira kao glavnog izvođača. – Godinama pratim Goranov rad i znam da nije nikakav ekstremist u stavovima. Ne znači da je postao ekstremist ako je svirao na Krimu – dodaje Wieers.

Poljski festival Life Festival, koji se održava u Oświęcimu, u kojem su njemački nacisti sagradili koncentracijski logor Auschwitz-Birkenau, otkazao je već dogovoren Bregovićev nastup s obrazloženjem da je svirao na Krimu i u izjavama “umanjivao činjenicu da nastupa na ilegalno anektiranom teritoriju”.

>> Nakon Porina, Bregović dobio i počasni 'Orden umjetnosti i književnosti'

Komentara 16

SX
sudbina x
20:58 19.04.2015.

Ma nebojte se za njega bit će dobrodošao u Hrvatskoj,sad će ga zvati Rade Šerbedžija i Severina..!

SX
sudbina x
21:00 19.04.2015.

Sada će gostovati na 8 katu.

Avatar dmitarX
dmitarX
20:46 19.04.2015.

Tako se to radi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije