Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glumačko pojačanje

Nakon Hollywooda Miraj Grbić glumi u sapunici "Ruža vjetrova"

miraj
RTL Televizija
29.07.2012.
u 08:00

Nositelj je crnog pojasa u tae kwon dou te frontman rock sastava Karne kojeg čine glumci i scenaristi. Oženjen je poznatom hrvatsko-bosanskom glumicom koja je utjelovila lik Mile u seriji "Ruža vjetrova", Marijom Omaljev.

Nakon uloge u \"Nemogućoj misiji\" i brojnih ponuda iz Hollywooda, Miraj Grbić se ipak odlučio za domaću produkciju. Ove jeseni, u novoj sezoni \"Ruže vjetrova\", Miraj će svojom ulogom dati dašak hollywoodskog glamura i biti pojačanje glumačke ekipe.

Miraj Grbić rođen je u Sarajevu 17. srpnja 1976. godine. U okupiranoj Bosni i Hercegovini, gdje je rat trajao četiri godine, Miraj je proveo svoju tinejdžersku dob. Nakon rata i završene srednje škole upisuje glumu pri Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Za vrijeme studija započinje s radom u Sarajevskom narodnom pozorištu i filmu te se profilira kao jedan od vodećih mladih glumaca u regiji.

Odmah po završetku Akademije nastavlja s radom u narodnom kazalištu gdje je igrao niz karakternih uloga u komadima Moliera, Shakespearea, Gogolja, Čehova i mnogih  drugih. Kao student igrao je glavnu ulogu u filmu Tunel, a do danas je igrao u 25 filmova bosanske, hrvatske, irske, makedonske, njemačke, austrijske, turske, talijanske i australske produkcije.

Najveći međunarodni proboj ostvario je s ulogom u filmu \"Nemoguća misija: Protokol duh\". Nositelj je crnog pojasa u tae kwon dou te frontman rock sastava Karne kojeg čine glumci i scenaristi. Oženjen je poznatom hrvatsko-bosanskom glumicom koja je utjelovila lik Mile u seriji \"Ruža vjetrova\", Marijom Omaljev, a živi na relaciji Los Angeles-Sarajevo-Zagreb-Istra.

Miraj je ekipu \"Ruže vjetrova\" upoznao još prošle sezone preko supruge Marije.

- Ponuđena mi je uloga kakvu prije nisam imao priliku raditi, tako da sam prepoznao jedan glumački izazov sa kojim sam se rado uhvatio u koštac. Sada već mogu reći da sam zavolio svoj lik, gradeći ga u sjajnoj atmosferi - otkriva Miraj.

Posjetioci najpopularnije svjetske filmske internet baze IMDB napravili su listu top sto glumaca današnjice na kojoj se našao i Miraj Grbić. Popularni glumac se u ovom izboru našao na 73. mjestu i to u društvu s Leonardom Di Caprijem, Mattom Damonom, Tomom Cruiseom, Kevinom Spaceyem, Bruceom Willisom i drugim stranim zvijezdama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije