Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slušatelji razočarani

Nakon 21 godinu poznati voditelj oprašta se od radija: 'Žao mi je što odlazim, ali...'

Foto: Privatni album, Sanjin Strukić/Pixsell
1/4
23.07.2019.
u 17:15

Istina je da odlazim nakon 21 godine vođenja i uređivanja emisije ‘Povratak u budućnost’ te 15 godina ‘Dolcevite’, potvrdio je za Večernji list Robert Mareković.

Radijski voditelj Robert Mareković nakon više od 20 godina napušta Drugi program Hrvatskog radija na kojem je vodio i uređivao dvije kultne glazbene emisije. – Istina je da odlazim nakon 21 godine vođenja i uređivanja emisije ‘Povratak u budućnost’ te 15 godina ‘Dolcevite’. Došlo je do reprogramiranja i modernizacije programa, stoga su od jeseni odlučili krenuti s nekim novim emisijama – kazao nam je Mareković.

Slušatelji će u emisijama koje su promovirale glazbu 50-ih, 60-ih i 70-ih godina tako moći uživati do početka rujna. - Žao mi je što odlazim s radija jer je radio kao medij upisan u moj DNK, ali veselim se novim projektima - priznaje mnogima omiljeni voditelj. Tugu i razočaranje zbog odlaska ne kriju ni slušatelji. - Tvoje emisije spadaju u sam vrh glazbenih emisija koje je naš radio ikad imao! Ukidanje istih pravi je kulturocid! Nadam se da ćeš čim prije nastaviti s radom - poručili su mu na društvenim mrežama.

Gdje će nastaviti voditeljsku karijeru za sada još ne može otkriti, no novih ponuda već ima. - Htio bih možda napraviti i neki zaokret i probati na postajama poput Yammat FM-a, ali polako. Sve u svoje vrijeme. Imam dosta posla i bez toga - ističe voditelj i glazbenik koji trenutno sa svojim Swingersima priprema obradu pjesme 'Prljavog kazališta', a marljivo i dalje radi na Las Vegas Showu koji je svoju premijeru imao u svibnju u Zagrebu. Show je trenutno na ljetnoj turneji, a već je u pripremi i božićno izdanje showa koji je već na prvu oduševilo Zagrepčane.

Pogledajte i gdje su i što danas rade dance zvijezde 90-ih.

 

 

Ključne riječi

Komentara 14

NE
nemanatrag
17:49 23.07.2019.

Petkom jazz na drugom i tvoje dvije emisije jedino što se s veseljem čekalo .....ostatak programa razina trasha...strašno mi je žao ...

GM
gmižić
18:56 23.07.2019.

Emisije bile rijetke brane od trasha i bofla koji je zavladao na svim radio stanicama. Žao mi je.

Avatar Moela
Moela
15:10 25.07.2019.

Valjda se jedino kod (da ne kažem "u") Hrvata ukida ono što je dobro. U svemu pa i u radio programu. Hrvatski radio je za koplje bolji od hrv. TV-a, a 2. radijski, od prvoga. Kod nas se doma ne gledaju sapunice niti slušaju vijesti za domaće ljude i turiste po sto puta na dan, ali se zato (godinama) sluša Andromeda, Zvjezdana prašina, Dolcevita, Povratak u budućnost.... No, ne da nije bilo ničim izazvanih ukidanja, kako da ne, bilo je. "Šareni autobus" je odvozio svoje (odlična Muzika, muzika koja zaslužuje veliko početno slovo), potom emisija četvrtkom, koja je uvažavala želje slušateljstva na određenu temu, a umjesto toga ide "Samo muzika". Ne znam je li G. Ivoković udara na bubnjeve ili pušta M. Kovača... isto je. Blijedo, anemično, dosadno, nema mišljenja s druge strane, samo šibaj mjuzu, štogod. A što se tiče Elvisa, bolje i Elvis nego li pjesmuljci E. Sheerana koje ne bi čovjek pjevao ni da su karaoke u pitanje. A za pametnjakoviće koji pišu o radnom statusu R. Marekovića, valjda su skužili da je poanta u emisiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije