Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO PRIZNANJE

Najveća američka zvijezda na novom albumu semplirala pjesmu domaće grupe!

Foto: Reuters
1/2
27.04.2017.
u 12:02

Na albumu Kendricka Lamara je u pjesmi "Duckworth" semplirana pjesma "Ostavi trag" bivše jugoslavenske supergrupe September!

Domaći glazbenici obično traže inspiraciju u stranim glazbenicima, no prava je vijest kada trenutno najveća američka zvijezda inspiraciju za novi album nađe u pjesmama glazbenika s ovih prostora! Upravo se to dogodilo s reperom Kendrickom Lamarom, koji je s albumom  "Damn" trenutno na prvom mjestu američke top liste. Na tom albumu je u pjesmi "Duckworth" semplirana pjesma "Ostavi trag" bivše jugoslavenske supergrupe September!

Riječ je jazz-rock fusion grupi nastaloj u Ljubljani 1979. godine, a okupljala je najbolje glazbenike jazz i rock scene tog vremena. Boljim poznavateljima tadašnje scene postava ove grupe izaziva strahopoštovanje. Osnovali su je orguljaš Tihomir Pop Asanović i pjevač Janez Bončina. a ritam sekciju činili su Charlie Novak i Ratko Divjak, dok je na perkusijama bio Braco Doblekar.
Zanimljivo je da je pjesmu "Ostavi trag" uz Janeza Bončinu potpisao i Dado Topić, pa je ova obrada veliko priznanje i za hrvatskog glazbenika.

Da su pjesme ex yu funk scene na cijeni govori i podatak kako su i dosad neki hip-hop glazbenici semplirali pjesme autora s ovih prostora, a posebno je cijenjen Tihomir Pop Asanović. Upravo se njemu posebno zahvalio i 9th Wonder, producent albuma Kendricka Lamara, koji je za portal blackouthiphop kazao:

- Molim vas, prenestite gospodinu Asanoviću pozdrave i zahvalite mu na bezvremenskoj glazbi. Nadam se da ću se jednom priilikom upoznati se s njim i napraviti zajedničku fotografiju.

Poslušajte "Ostavi trag" grupe Septmeber i "Duckworth" Kendricka Lamara.

 

 

>>Pozornica poput lave: Beyoncé i Kendrick Lamar 'zapalili' BET Awards

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije