Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival u Pitomači

Najizvođenija pjesma Tamburaša slavonske krvi

tmabura
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
15.06.2015.
u 08:18

Novi nosač zvuka predstavio je Mirko Švenda Žiga pod nazivom „Obiteljski album“, a donosi prepjeve poznatih pjesama o precima, rođacima i djeci, a koncert su imali koprivnički tamburaši "Mjesečina"

Nakon dvije večeri završen je 23.festival “Pjesme Podravine i Podravlja“ u Pitomači, koji je donio 34 nove pjesme. Najizvođenijom pjesmom sa prošlogodišnjeg festivala prema podacima ZAMP-a  proglašena je skladba „Kao ringišpil“ za koju je tekst i glazbu napisao Vjekoslav Filipović, te aranžman Dario Hleb i Željko Nikolin.

Nagrada novinaru za najbolje praćenje festivala „Pjesme Podravine i Podravlja“ u Pitomači za 2014. godinu dodijeljena je Jelenku Topiću iz Požege, suradniku portala vecernji.hr i pozega. eu , koji je urednik i voditelj popularne tamburaške emisije TV Superton na Poljoprivrednoj televiziji Požega.

Među izvođačima popularnih pjesama posjetitelji su najtoplije primili nastup Stjepana Jeršeka Štefa, Žige, Razbijača čaša, Cecilije s tamburašima Garavi, Darka Domijana, Renate Kos sa Podravskim mužikašima, Sitnog veza, Jerrija Grchevicha  s Tamburgerima, Rajka Suhadolčana, Garavuša, Kajdi i drugih. Na Večeri etno i folklorne glazbe Podravine i Podravlja najviše pljeska dobili su Kićo Slabinac, Đuka Čaić, Crnih šest, Navračićeva banda, Zlatne strune i Podravski mužikaši.

Novi nosač zvuka predstavio je Mirko Švenda Žiga pod nazivom „Obiteljski album“, a donosi prepjeve poznatih pjesama o precima, rođacima i djeci, a koncert su imali koprivnički tamburaši "Mjesečina".

>> Šokantno! Tamburaši obezglavljeni u centru Osijeka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije