Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porin 2013

Na ludu zabavu njemu u čast Rajko Dujmić došao je zadnji

Rajko Dujmic
Nel Pavletić/PIXSELL
11.05.2013.
u 20:00

Okupljena ekipa u kojoj su bili i članovi grupe Parni valjak, Tarik Filipović, članovi grupe Hladno pivo i Željko Bebek sa suprugom Ružicom prvu facu Novih fosila dočekala je gromoglasnim pljeskom skandirajući njegovo ime.

Po uzoru na prošlogodišnji party u čast Miše Kovača, CMC televizija ove godine organizirala je zabavu koju se najviše iščekivalo i o kojoj će se još danima pričati - “Rock me baby – party u čast Rajka Dujmića” - koja je održana u café baru Galija u Opatiji.

– Presretan sam. Nikad mi nitko nije organizirao takvu zabavu. Došlo je milijardu ljudi. Donijeli su mi svoju ljubav, dušu i napravili najljepši plakat na svijetu – rekao je slavljenik, kojemu je tulum pripremljen zbog nagrade Porin za životno djelo.

“Eh, gdje bi nam bio kraj?”

Dujmić je na party došao tek nakon ponoći, zbog proba u dvorani riječkog Centra Zamet gdje se i ove godine održava ta najprestižnija glazbena nagrada. Okupljena ekipa u kojoj su bili i članovi grupe Parni valjak, Tarik Filipović, članovi grupe Hladno pivo i Željko Bebek sa suprugom Ružicom dočekala ga je gromoglasnim pljeskom skandirajući njegovo ime.

– Hus i ja sjedili smo u istoj klupi u srednjoj školi i ovom prilikom prisjetili se zgoda sa satova povijesti, hrvatskog. I pitam se gdje bi nam danas bio kraj da smo prije 30 godina tako razgovarali, iskreno, snažno, ozbiljno. Koliko bismo pjesama tek onda napravili? Bili smo mladi i ludi – rekao je Dujmić.

– Obveza mi je napraviti još pregršt novih pjesama koje će se svirati na vjenčanjima, zarukama i feštama svih koji će ih voljeti. Želim biti prvi koji će dobiti dvije nagrade za životno djelo, za prvi i drugi dio svog skladanja. Kao “Rat i mir”. Mačka sam, imam sedam života – rekao je Rajko aludirajući na svoj horoskopski znak Lava.

Inače, atmosfera na danima 20. Porina mirnija je i pomalo dosadnija nego lanjskih godina.

Nagrade jubilarcima

Događanja su počela “unplugged” koncertom višestrukog dobitnika Porina Nene Belana & Fiumensa, dok je petak bio dan rezerviran za 17. dodjelu nagrade Status kojom su nagrađeni najbolji instrumentalisti u 13 kategorija. Posebna priznanja dobili su Boris Babarović iz VIS-a Crveni koralji za 50 godina karijere i Elvis Stanić za 40 godina karijere. Održan je i „Punk u parku“ – koncert Šajete s novim bandom Šajons te koncert i promocija novog CD-a grupe Elemental “U redu je”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije