Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET PROBLEMI

Na HRT-u danas nisu emitirali prve jutarnje vijesti, doznali smo što se dogodilo

Foto: HRT/Screenshot
1/3
02.06.2022.
u 11:27

Premda je prva informativna emisija najavljena u tom terminu, nakon spota Nene Belana voditelj Davor Meštrović samo je kratko kazao kako "kolege iz IMS-a pripremaju vijesti za 8 sati". Prve vijesti tako smo iznimno gledali u 8 sati, a vodio ih je Petar Vlahov.

Gledatelji HRT-a iznenadili su se kada jutros u 7 sati na Prvom programu nisu emitirane Vijesti u sklopu emisije "Dobro jutro Hrvatska".

Naime, premda je prva informativna emisija najavljena u tom terminu, nakon spota Nene Belana voditelj Davor Meštrović samo je kratko kazao kako "kolege iz IMS-a pripremaju vijesti za 8 sati". Prve vijesti tako smo iznimno gledali u 8 sati, a vodio ih je Petar Vlahov.

Kako su nam kazali iz Službe komunikacija HRT-a, problem je bio sa serverom koji se blokirao točno prije najavljenih vijesti, pa ih zbog toga nisu emitirali. 

Podsjetimo, HRT je u posljednje dvije godine već nekoliko puta imao problema sa serverom. U prosincu 2020. godine umjesto prve epizode četvrte sezone serije "Crno-bijeli svijet" emitirano je pola 12. epizode prve sezone. Server je tada "povukao" krivu epizodu, a budući da se sve radi digitalnim putem, nisu mogli odmah prekinuti i pustiti novu epizodu.

Krajem prošle godine poznati dječji film "Vlak u snijegu" prikazivao se s oznakom kako je neprimjeren za mlađe od 12 godina. 

– Prigodom kopiranja predikatnih oznaka iz programske baze dječjeg filmskog programa HTV-a na server HRT-a došlo je do te nenamjerne pogreške u dobnoj oznaci sinoćnjeg dječjeg filma "Vlak u snijegu". Stoga se HRT ispričava svim gledateljima, a pogotovo roditeljima i djeci – poručili su tada s HRT-a.

VIDEO: Pobjednici Eurosonga prodali su svoj kristalni mikrofon na dražbi kako bi kupili oružje za ukrajinsku vojsku 

 

Ključne riječi

Komentara 20

NO
Nordik
12:51 02.06.2022.

Ukinuti HRT i njegovu pristojbu za uhljebe.

Avatar SileZla
SileZla
13:14 02.06.2022.

HRT treba reducirati. Smjesta bi se moglo spojiti 3. I 4. program. Prirodnim odljevom u 10 godina prepoloviti broj zaposlenika. Napraviti malu modernu državnu televiziju umjesto groznog samozadovoljnog dinosaura.

PR
prajdali100
13:04 02.06.2022.

Na HRT postoje vrijedni ljudi,postoje znalci koji rade sjajan posao.Ali ,Informativni program" HRT je dno dna.Ja pogledam najavu Dnevnika i čekam Dnevnik Nove tv kako bi dobio relevantnu informaciju.Ovaj dvojac koji trenutno uređuje Dnevnik na nacionalnoj tv je trebalo davno maknuti.Toliko toga se ne objavljuje,cenzurira ili uopće ne objavljuje da je to strašno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije