Naslovnica Showbiz Zvijezde

Mythbustersi Cameronu: Priznaj, Jack je mogao preživjeti Titanik!

Je li Jack zbilja morao umrijeti ili je režiser James Cameron ipak pretjerao, godinama se potiho pitaju mnogi koji nad tragičnim završetkom ljubavne romanse mladih junaka i danas kradom puste koju suzu. ''Mythbustersi'' odgovaraju da nije.
09. listopada 2012. u 14:36 1 komentara 1131 prikaza
ivanisevic
Foto: VL
Pogledajte galeriju 1/2

Osim ako ne žive u prašumi ili eventualno potpuno odsječeni od tekovina moderne civilizacije, mali je broj pripadnika ljudskog roda koji nisu upoznati sa sudbinom glavnih protagonista megapopularnog hita ''Titanika''.

Čak i oni koji ga namjerno izbjegavaju pogledati znaju kako završava ljubavna saga između mlade i odvažne plemenitašice Rose i siromašnog Jacka koji se na trenutak uspijeva izdignuti iznad mraka potpalublja kojem pripada.

Je li Jack zbilja morao umrijeti ili je režiser James Cameron ipak pretjerao, godinama se potiho pitaju mnogi koji nad tragičnim završetkom ljubavne romanse mladih junaka i danas kradom puste koju suzu.

Na to je pitanje odgovor odlučila potražiti ekipa emisije ''Mythbusters'' koja je na Discovery Channelu rekonstruirala uvjete u kojima mladi Jack na kraju filma gubi život.

Jamie Hyneman i Adam Savage pokušali su dokazati da je Jack na splavi mogao preživjeti s Rose i to im je uspjelo! ''Razbijači mitova'' na drvenu splav koja je Rose spasila život posjeli su dvije lutke i uvidjeli da bi dvije osobe bez većih poteškoća na njoj mogle održati ravnotežu. No trebalo je malo snalažljivosti i mudrosti jer je za održavanje ravnoteže bilo potrebno skinuti pojas za spašavanje s jedne osobe te ga podvezati pod splav. Logično bi bilo da su se u životno prijetećoj situaciji Rose i Jack dosjetili toga.

Ali režisera je vodila neka druga logika.

– Vi ste promašili poantu. U scenariju piše da Jack mora umrijeti. Možda smo malo pogriješili s veličinom splavi, ali on je morao potonuti – objasnio je na kraju ''razbijačima mitova'', ali i vlastitoj publici Cameron.

>>Američke tinejdžere šokirala spoznaja da je Titanic bio stvaran

Kik
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super akcije!

A1 izdvaja za Vas

  • Duncan:

    Koliko se sećam, Jack je osmišljen tako da ne bi narušio autentičnost priče o Titaniku: nema ga na spisku putnika, jer je neposredno pred polazak dobio na pokeru tuđu putnu kartu, zahvaljući čemu je i u smrti ostao anoniman. Zapravo, ... prikaži još!o, on je čak mogao i postojati, te zbog toga nije baš sasvim izmišljen lik. To mi se tada činilo zgodnom dosetkom, mislio sam da je to Kameronova ideja?