Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pariški tjedan mode

Muška je moda morala postati luksuzna da stane uz bok ženskoj

pariz (1)
Foto: AFP/Pixsell
1/10
24.01.2012.
u 22:00

Jean Paul Gaultier godinama se bori da muškarci usvoje suknju kao svoj modni standard. Ovog puta učinio jer to Ricardo Tisci za Givenchy. U vojnički intoniranoj kolekciji s lajtmotivom zvjezdica i piercing-brnjica dao je i mušku suknju.

Da ste gledali najnovije revije muške mode u Parizu, bez dvojbe biste rekli: – Moj bi čovjek sljedeće jeseni i zime trebao odjenuti klasiku, ali luksuznu! Muškarci na kojima se vidi da prate modu, skupo će to i platiti. Zvuči nemilosrdno, ali u modi uvijek ima izlaza... Izrazito luksuzna odijela ponudio je Kim Jones za Louisa Vuittona. Luksuzu je dodao dozu dekadencije. Inspirirala ga je party scena 1970-ih, a odijela iz tog doba još vise u ormarima muškaraca sentimentalnih prema svojoj ranoj mladosti i eleganciji. Dakle: i očevi i sinovi mogu nositi isto odijelo!

I Givenchy u suknji

I Stefano Pilati je za YSL slijedio tu luksuznu ideju. Belgijski dizajner Kris Van Assche dizajnirao je za Diora također raskošnu mušku klasičnu garderobu. Dvoredno kopčani udobni, prostrani ogrtači dopunjeni šilt-šeširom podsjećaju na siluetu Sherlocka Holmesa. Za Muglera je, pak, zakon – pelerina! Od brokata.

Sivo i crno, dopunjeno bijelim, ili pak sve upečatljive nijanse smeđeg poanta su mnogih muških kolekcija. Jasno je da kreativnost mnogih dizajnera barem u nečemu iznevjerava tu standardnu kolorističku šifru muške mode. A bogme i stare zakone muške mode! Jean Paul Gaultier godinama se bori da muškarci usvoje suknju kao svoj modni standard. Ovog puta učinio jer to Ricardo Tisci za Givenchy. U vojnički intoniranoj kolekciji s lajtmotivom zvjezdica i piercing-brnjica (kakva agresija!) dao je i mušku suknju. Provokativnu u crvenoj, ali sasvim prihvatljivu u smeđim tonovima! U njoj nema ničeg ženskastog. Ali jasno je: moda je to samo za hrabrije gradske momke...

Horor “bomboni”

Modni Pariz nije, naravno, ostao bez ludosti. Američki je dizajner Thom Brown bio najšašaviji: inspirirao ga je horor, a dao ga je u bojama – bombona!

Komentara 1

GH
ghj
19:41 26.01.2012.

bum, bum...mi smo prikaze...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije