Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AVA KARABATIĆ

Moje slike nisu jeftine jer to je nedostatak samopouzdanja

28.12.2018.
u 09:00

Ava Karabatić u jednom je beogradskom restoranu otvorila svoju prvu izložbu slika za kojima već vlada veliki interes

Dosad smo je znali kao književnicu, pjevačicu, voditeljicu i novinarku, a od ovog Božića svestrana Ava Karabatić je i slikarica, nakon što je u jednom beogradskom restoranu otvorila prvu samostalnu izložbu slika, koju je znakovito nazvala Java Natale ili Ava je rođena.

Crta od treće godine

– Prvi crtež napravila sam kad mi je bilo tri godine. Talent je obično kamufliran u dječjoj igri i ja to nisam posebno izdvajala. Već kao mala djevojčica dobila sam nagradu za slikarsko djelo. Moj savjet je: nikad ne treba sudbinu iskrivljavati, treba slijediti svoj instinkt premda se nekad suprotstavio i roditeljima – kazala nam je Ava, koja je izložila 15 slika povijesne tematike. Slikala ih je posljednjih osam mjeseci.

– Završila sam srednju zdravstvenu školu, a kriomice sam išla i u umjetničku školu u Splitu, jer oduvijek sam znala da mi leže književnost, slikarstvo ali i sport – kaže Ava i dodaje kako joj tata najveća inspiracija, jer je kao i svaki roditelj u njoj probudio stvaralačku energiju.

Avina verzija Mona Lise

– Inspiracija kod mene uvijek stoji skrivena iza svakodnevnih stresova, i poslovnih i privatnih problema. Takve potisnute impresije se u nekom trenutku pojave, izdignu i pokucaju na moja vrata. Tako u posljednje vrijeme uzmem olovku ili kist i krene slika. Najviše volim ulje na platnu kao tehniku slikanja, jer dopušta najširu paletu boja i veliki okvir za izražavanje. Ipak, moja ljubav je grafika, skrivena tajna ljubav – sjetno nam je ispričala Ava i otkrila kako su joj uzori Renoir, Munch, Botticelli, Van Gogh, Caravaggio i Tintoretto.

– O cijeni mojih slika rano je govoriti, neka me prvo gledaju i tumače, haha. Pa dobro, neće biti jeftino jer jeftino je nedostatak samopouzdanja. U ponedjeljak sam već prodala prvu sliku koja se zove Sloboda (Labudovi). Moram priznati da sam se teška srca odvojila od nje. Imam još ponuda. Moj portret naručio je jedan sportaš iz Frankfurta, a jedna obitelj iz Monte Carla moju verziju Mona Lise – kaže Ava kojoj su na otvaranje izložbe došli brojni prijatelji i obožavatelji. Ava ni sama ne može vjerovati da je za dvije i pol godine života u Beogradu stekla toliko prijatelja. Najdraži pokloni su joj medo te prsten koji joj je darovao prijatelj Nebojša Bojović.

– U mene nema opuštanja, tako da za kraj siječnja mogu najaviti i prvu prodajnu izložbu u Trebinju. Obožavam taj grad, najviše zbog pjesnika Jovana Dučića. Nakon toga slijedi Sarajevo pa Dubrovnik – kazala je Ava. Karabatić. 

Pogledajte video: Celebrity baby boom: Pogledajte koga je sve razveselila prinova u 2018. godini

 

Ključne riječi

Komentara 8

BA
BakaMraz
12:29 28.12.2018.

To da ova plasticna Barbi ima ponuda, u to nimalo ne sumnjam!

AC
accusator
10:40 28.12.2018.

Kaze "slikarka" da njeni radovi ne mogu biti jeftini... svaki kupac uz "sliku" dobije i onu pticu, onu poljsku, ma kak se ono zove... a, daa.. ševa

Avatar Idler 3
Idler 3
10:25 28.12.2018.

"...su joj uzori Renoir, Munch, Botticelli, Van Gogh, Caravaggio i Tintoretto..."...a ja već mislil kak joj je v rukami avtoportret 😆😆 😆

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije