Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svrgnuli mad men

'Moderna obitelj', 'Promjena igre' i 'Domovina' zavladale Emmyjima

emmy 2012 (1)
Press Association/PIXSELL
24.09.2012.
u 08:28

Posebna čast tijekom ovogodišnje dodjele Emmyja odana je Andyju Griffithu, Tonyju Scottu, Ernestu Borgnineu, Donni Summer, Whitney Houston, Steveu Jobsu...

"Moderna obitelj" pobjednica je ovogodišnjih Emmyja. Osim treće uzastopne nagrade za najbolju komediju, članovi popularne serije o disfunkcionalnoj obitelji osvojili su i nagradu za najbolju režiju te najboljeg sporednog glumca i glumicu.

Na sinoćnjoj dodjeli četiri kipića osvojili su i "Promjena igre" i "Domovina".

"Promjena igre", serija o nekadašnjoj guvernerki Aljaske koja je postala republikanski kandidat za američku potpredsjednicu, odnosno serija koja opisuje uspon i pad Sarah Palin, osvojila je nagrade za najbolju miniseriju ili film, najboljeg redatelja, scenarij, a Julianne Morre koja glumi Palin osvojila je nagradu za najbolju glumicu u miniseriji ili filmu. Iako su mnogi oduševljeni glumom Julianne Moore, sama Palin smatra kako je hollywoodska glumica vrlo loše odradila svoj posao.

"Domovina" je prva serija kablovske mreže koja je osvojila Emmy za dramsku seriju i s trona svrgnula seriju "Momci s Madisona" koja je četiri godine redovito osvajala kipić iz te kategorije. "Domovina" se može pohvaliti i nagradama koje su im donijeli Claire Danes i Damian Lewis u kategorijama za najbolju glumicu i glumca u dramskoj seriji te za scenarij.

Kevin Costner osvojio je Emmy za najboljeg glavnog glumca u miniseriji ili filmu u miniseriji History channela "Hatfields & McCoys", čiji je Tom Berenger osvojio nagradu za najboljeg sporednog glumca u miniseriji ili filmu.

Posebna čast tijekom ovogodišnje dodjele Emmyja odana je Andyju Griffithu, Marvinu Hamlischu, Tonyju Scottu, Dicku Clarku, Ernestu Borgnineu, Harryju Morganu, Donni Summer, Whitney Houston, Donu Corneliusu, Steveu Jobsu, Phyllis Diller, Gilu Catesu, Mikeu Wallaceu i Andyju Rooneyju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije