Mnogo puta nam kažu da smo vrijedni, da smo toliko toga napravili, a mi prije svega vidimo koliko toga još uvijek nismo napravili
U zadnje tri godine mnogo smo razmišljali o razvoju naše vinarije. S jedne strane na tržištu vlada golema potražnja, dolaze komentari da nema dovoljno vina, da bismo trebali povećati količine, a s druge strane u našoj obitelji i u našoj vinariji vlada maksimalna angažiranost da zadržimo kvalitetu i fokus na unaprjeđivanje ponude, kažu Kozlovići.
Komentari 2
Prosječno vino iz Lidla, uz malo izvornog paškog sira i uz hladnu, kao zmije gladnu Jamnicu ima potencijal. Samo treba 2-3 kg dagnji, može i pagar iz Interspara, vino iz Lidla i hladna Jamnica. Nije tu potreban ni Kozlović, ni Matošević ni Benvenutti, samo je potrebno otići na Rt Kamenjak, očistiti dagnje iz Vabrige, pagar iz Interspara, ružmarin i malinovo ulje Klamata iz Kauflanda....i sve ostalo je sunce i more. Naglasak mora biti na zapadnoj obali Rta Kamnenjak, na prirodnim začinima, na čišćenju ribe u moru i hladnoj Jamnici. Kozlović je precijenjen, treba samo puno plivati i piti Jamnice, a vino iz Lidla piti tek toliko da riba bolje klizi. To će reći i David Skoko iz Banjola, svi koji se kape u ribu.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Moja filozofija je otići u Trst i kupiti neko vino od 10 do 12 eura. Od crvenih volim Barolo i Barbaresco. Od bijelih ima isto dobar izbor. Uglavnom, uzeti 10 vina od 10 eura u Trstu. Ribu uzimam iz mora, prema ulovu. Maslinovo ulje Kalamata. Ribu pripramam u suton, na zapadnoj strani Kamnjeaka. Meso, ako pijem Barlolo ili Barbaresco, mora biti odležani T-bone steak. Obavezno paški sir. Kozlović i Matošević nisu više moj izbor, premda sam ih pio od 2000. do 2015. I Kabolu, Benevenuttija, Fakina, Prelca....kao i najbolje graševine i pošipe. Sada biram talijanska vina, hrvatsku obalu, naše meso i našu ribu.