Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivša djevojka

Mladi Jobs bio je ovisan o žestokom seksu i drogi

steve jobs
Reuters/PIXSELL
17.10.2013.
u 11:38

Autorica knjige bila je Jobsova djevojka punih pet godina u vrijeme stvaranja današnje megakompanije

Osnivač Applea Steve Jobs bio je samoživi nasilnik, nemilosrdan prema svojim podređenima, ali i prema svojim prijateljima. A to nije došlo s bogatstvom, takav je bio od samoga početka, tvrdi Chrisann Brennan, danas pedesetsedmogodišnja umjetnica koja je s Jobsom “hodala” punih pet godina, u vrijeme osnivanja današnje megakompanije.

Grub i posesivan

Brennanova je o godinama provedenima s tehnološkim genijem napisala knjigu “Griz jabuke: Memoari o mom životu sa Steveom Jobsom” koja će, gotovo je sigurno, postati hit čim dospije u knjižare. A slika kojom predstavlja Jobsa nije idilična. U jednom od prvih poglavlja govori kako su se ona, Jobs i njihov prijatelj preselili u četverosobnu kuću u Cupertinu nakon što jer Apple osnovan kao mala računalna tvrtka.

“Steve nije htio da dijelimo spavaću sobu, rekao je da ga to sputava. Baš kao što je htio da se s nama useli i njegov prijatelj i zaposlenik Daniel. Rekao je da mu treba netko za razgovore o poslu”, počinje Brennanova opis njihova zajedničkog života.

Kako kaže, Jobs je izabrao spavaću sobu koja se nalazila na početku kuće, kao da je kapetan broda. To joj nije previše teško palo jer je uzela glavnu spavaću sobu s pogledom na vrt koja je imala i kupaonicu, dok je Daniel spavao na kauču u dnevnoj sobi.

“Nakon mjesec dana Jobs je bez ikakva pitanja ili najave došao u moju sobu, iselio moje stvari van i sam se u nju uselio. Bila sam povrijeđena, no ništa mu nisam rekla jer je on plaćao najamninu”, kaže Brennan.

>> Nakon dvije godine: Udovica Stevea Jobsa pronašla novu ljubav

Unatoč ovom grubom i pomalo posesivnom odnosu, dolazio je k njoj na žestoke seksualne igrice gotovo svake večeri. Ništa ga drugo nije zanimalo. Osim ponekad droge LSD, piše njegova prva ljubav. Chrisann se pokušala profilirati kao umjetnica, pohađala je tečajeve crtanja i slikanja, no odlučila je ne ovisiti o svom dečku i sama pronaći posao.

“Ponudili su mi posao u kafeteriji, no naša je kuća bila predaleko. Nisam imala automobil, autobusa nije bilo, nisam se tamo mogla zaposliti. Jedva sam namolila Stevea da mi ponudi neki posao u Appleu i potom sam počela raditi na otpremi gotovih proizvoda”, piše Brennan.

A upravo tamo je uvidjela kakva je Steve Jobs zapravo osoba. U to doba Appleova zgrada imala je tri prostorije i ukupno tristo kvadratnih metara. U jednoj je bila uprava, u drugoj prostoriji sklapala su se računala, dok je u trećoj prostoriji bila otprema. Tijekom jednog skupa u Jobsovu uredu nazvao ga je John Draper, inženjer koji je poslije razvio blue box tehnologiju, i nešto ga je molio. Jobs je, da Draper to nije znao, stavio njihov razgovor na zvučnik kako bi ga svi čuli.

“Nije mi se svidjelo kako je ponizio Johna, s kojim je bio prijatelj. Svi su se Draperu potajno smijali kako Jobs od njega pravi budalu”, kaže Chrisann u svojoj knjizi.

Napustio je u trudnoći

Kako tvrdi, nije se iživljavao samo na svojim zaposlenicima i prijateljima, “pametovao” je gdje god je stigao. Tako bi neprestano prigovarao i kuharima u jednom malom restoranu s hamburgerima u koji su često odlazili. Jednom je pokušao ući u kuhinju kako bi kuharu objasnio da treba drukčije postaviti umak uz hamburger, no istjerali su ga van.

Na kraju ni Chrisann nije puno bolje prošla u vezi s Jobsom. Tada je već bio uspješan direktor tvrtke, a ostavio ju je nakon što je zatrudnjela.

“Jobs nikada nije htio priznati moju djevojčicu iako su DNK analize govorile da je dijete njegovo. Slao mi je poslije po 500 dolara na mjesec govoreći kako otac može biti bilo koji Amerikanac”, kaže Brennan.

>> Što se krije u 20 godina staroj vremenskoj kapsuli Stevea Jobsa?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije