Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hit među djecom

Biste li djetetu poklonili plišanog tovara koji svira pjesmu M. Grdovića?

mladen grdović
18.01.2014.
u 12:14

Popularne su plišane igračke koje na pritisak sviraju pjesme domaćih izvođača poput Jelene Rozge, klape Masline, Dine Dvornika, Halida Bešlića i Mladena Grdovića

Stručnjaci tvrde da se glazbeni ukus djeteta razvija dok je ono još u maternici, u skladu s glazbom koju slušaju majke. Možda bi se to moglo detaljnije analizirati ispitujući djecu kako bi se dobila ljestvica najslušanijih izvođača u domaćinstvima trudnica, ali ovako površno, u skladu s brojem prodanih popularnih plišanaca koji na pritisak reproduciraju glazbu Mladena Grdovića, Jelene Rozge, Halida Bešlića, klape Masline i Dine Dvornika, zaključak je da su u Splitu hit Rozga i Dino, a u Zagrebu Mladen Grdović.

U prodavaonicama igračaka kažu da prolaze fantastično i kupcima mame širok osmijeh na lice. Proizvodnja je regulirana ugovorom u skladu s autorskim pravima i izvođači su o njoj obaviješteni te im je drago što su dio nečijeg djetinjstva. Mladenu Grdoviću ne smeta ni to što je konj.

– Rekli su mi da sam tovar ili konj, ne znam. To su odlične životinje. Pa i Isus je s Marijom išao na magarcu. Tovar je simbol pravog Dalmatinca – kaže Mladen i prepričava anegdotu:

– Baš sam neki dan prolazio kraj jednog zagrebačkog šoping-centra i zaustavio me čovjek s djetetom. Ma nemaš ga što vidjeti, ima neke dvije godine. I stisne plišanu životinju, a ono zasvira “Dalmatinac sam”. Umro sam od smija! Malo sam s njim i zapjevao. Mislim da čovjek mora biti ikona da mu uzmu pjesmu za igračku. Čuo sam da su moje igračke rasprodane!

Popularna Jelena Rozga dobila je lik psića, a o projektu kaže:

– Ma to mi je tako slatko! No na svim slikama iz djetinjstva u naručju stišćem medvjedića pa, da se mene pitalo, ja bih njega izabrala kao lik za svoju pjesmu. No nevažno, nek’ se djeca vesele. Baš sam jučer upoznala jednog divnog dvoipolgodišnjaka koji zna sve moje pjesme pa se i u vrtiću pohvalio da je upoznao Nirvanu.

Kada su je iz Croatia Recordsa nazvali i pitali pristaje li na ovu “plišanu” ideju, s njom se složila i Danijela Dvornik, supruga pokojnog hit-mejkera Dine Dvornika.

– Glazbeni ukus formira se od malih nogu i priča je simpatična. Vjerujem da se, nažalost, Rozga prodaje puno više od Dina, ali ako će uz tu koku neki klinac nešto naučiti, onda je ovo odlična stvar – kaže Danijela.

>>Grdović se napio i vikao usred noći pa završio na psihijatriji

Komentara 4

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
15:49 18.01.2014.

Odrastao sam, ali sam umirao od smijeha kada sam vidio ove igračke, čisto mi dođe žao što nemam vlastito dijete. Ovaj pas sa naočalama je legendaran.

L2
leptiric.22
19:29 29.01.2014.

u kojem dućanu to ima za kupiti??

ČA
čaratan
13:58 18.01.2014.

Draga Maja,zašto je u naslovu tovar spomenut i Mladen Grdović ? Šta se time aludira ? Možda bi ti bio draži plišani četnik sa "pesmama" Cece i ravnogorskog pokreta ! Zna se šta je mišljeno,kad se ovakav naslov stavio. Maja ne sij mržnju između našeg naroda !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije