Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert u Čakovc

Mladen Bodalec: Najvažniji dan mi je onaj kad sam upoznao suprugu

prljavci (1)
Žarko Bašić/Pixsell
08.02.2013.
u 11:00

Osam dana prije velikog koncerta u Čakovcu za nastup Prljavog kazališta traži se karta više. Kako na Valentinovo publika želi slušati njihove balade udvoje, tako se i Prljavci raznježe kad ih gledaju s pozornice.

Osam dana prije velikog koncerta u Čakovcu za nastup Prljavog kazališta traži se karta više. Kako na Valentinovo publika želi slušati njihove balade udvoje, tako se i Prljavci raznježe kad ih gledaju s pozornice.

– Lijep je osjećaj gledati sve te zaljubljene i zagrljene ljude. Tako sretni i nasmijani, sve su što nedostaje našoj svakodnevici – kaže frontmen Mladen Bodalec.

Ponudit će im, kaže, uobičajeni repertoar Prljavog kazališta, balade uz koje su se generacije zaljubljivale.

Organizirani dolasci

– Pjesme su to u kojima se svi prepoznajemo i koje su nam svima nekad značile. Napisane su za nove, ali i stare ljubavi. Da se uz njih prisjete početaka – govori Bodalec.

Njega samog prođu trnci kad pjeva “Mojoj majci”, “Ma kog me Boga za tebe pitaju”, “Tu noć kad si se udavala”, no uz početke veze sa suprugom Snježanom sjećanja su lijepa i romantična.

– Ne znam je li se tada uopće slavilo Valentinovo, ali prvi smo put zajedno izašli 3. veljače 1989. Na svako Valentinovo sjetim se toga. Taj mi dan znači više i od samog vjenčanja. Izašli smo u diskoteku u Dubravu koja je radila svega tri, četiri mjeseca. Dovoljno da se nas dvoje upoznamo i tamo zavolimo. Da mogu, sada bih je za Valentinovo odveo u taj klub, ali više ne postoji – kaže Bodalec.

Bojao se

Za njihov nastup u Čakovcu najavljeni su organizirani dolasci iz Slovenije, Mađarske, Njemačke, Poljske, Češke, baš kao i iz hrvatskih gradova. Na pozornici će im se pridružiti i njihovi gosti, momci iz Radio Luksemburga. 

Koncert je to velike turneje Prljavog kazališta, u sklopu koje su nedavno, nakon 26 godina stanke, nastupili i u Beogradu. Tada se uz svakojake gradske priče pojavila i ona da je uoči odlaska u srpsku prijestolnicu Bodalec supruzi Snježani napisao oproštajno pismo.

– Nije mi bilo svejedno. No nikakve oporuke nisam sastavljao niti pisao oproštajna pisma – kaže Bodalec.

Gradu Zrinskih, najavljuje, Prljavci će 16. veljače ponuditi žestoku svirku jer od njihova zadnjeg nastupa u Čakovcu prošle su dvije godine.

– Iako je Valentinovo, nećemo svirati samo balade. Bila bi to previše komorna večer – završava Bodalec.

Ključne riječi

Komentara 5

BA
baniček
13:20 08.02.2013.

Set listu pjesama obavezno mjenjati jer je već 20 godina ista. KIŠE JESENJE, MI PIJEMO, PISMA LJUBAVNA, CRNO BIJELI SVIJET, SVE JE LAKO KAD SI MLAD I KORAK PO KORAK su dosadile i bogu i vragu. a sa zadnjih albumaa se obično na koncertima svira po jedna ili 2 pjesme, žalosno ali istinito. bar 6 pjesama bi trebalo biti s prva dva albuma ,i 80% pjesama sa zadnja 2 koja su prava mala remek djela...

DU
Deleted user
21:16 08.02.2013.

Ma što si se uopće vraćao iz Beograda kad su ti toliko trebali njihovi euri.Jadno da jadnije ne može biti što se mene tiče više ne postojite.........................

OB
-obrisani-
16:03 08.02.2013.

Prijatelju...prohujali ste sa vihorom.... Prljavo pozoriste ne zelim vise slusati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije