Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Devet' redatelja Roba Marshalla

Mjuzikl nabijen čistom erotikom

devet
09.01.2010.
u 18:23

Film je nastao je na temelju Fellinijevog remek-djela iz 1963., a iako ga kritika kudi, brojne nominacije za nagrade i čak šest oskarovaca koji u njemu glume daju mu kredibilitet uspjeha

Ljubav ženama daje duha, a muškarcima ga oduzima. Riječi su to jedne narodne izreke koja se istinitom pokazala u sadržaju najnovijeg mjuzikla “Devet” redatelja Roba Marshalla koji u kina stiže 14. siječnja. Seksi, provokativan i nabijen emocijama, film prati stvaralačku krizu redatelja Guida Continija (Daniel Day Lewis) koji nikako ne nalazi inspiraciju za svoj novi, deveti film. A u potrazi za scenarijem koji će mu omogućiti da opet udahne luksuzan miris opojne svjetske slave bori se s prevelikim brojem žena u svojem životu koje ga nadahnjuju, ali jednako toliko i sišu energiju iz njega. Scenski raskošan i s listom glumaca među kojima je čak šest oskarovaca, film je zalogaj za uživanje svih osjetila.

A jednako tako osebujna je i povijest njegova nastanka. Naime sve je počelo s Federicom Fellinijem. Njegov Oscarom nagrađen film “8 i ½” iz 1963., nadrealna i magična priča o redateljskoj krizi, postao je jedan od najznačajnijih i najanaliziranijih filmova svih vremena. Od tada su Fellinijevo remek-djelo adaptirali mnogi, a Rob Marshall kreće istim putem i ovim mjuziklom daje svoj hommage filmu “8 i ½”. No iako kod gledatelja za sada prolazi odlično, kritika ga je dočekala na zub zamjerajući mu da svojom površnošću nije uspio doseći dubine u kakve je te 63. zaronio Fellini. No ipak, “Devet” je nominiran za 5 Zlatnih globusa u kategorijama najboljeg mjuzikla, glavnih glumaca (Day Lewis i Cotillard) te sporedne glumice (Cruz) i originalne pjesme što je ipak potvrda da ćemo uz njega uživati, a možda i zapjevati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije