Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na današnji dan

Michael Jackson prije 30 godina prvi put je 'hodao po mjesecu'

Medicinski fakultet
Foto: Renato Branđolica
1/2
25.03.2013.
u 15:02

Cijeli moonwalk nije trajao duže od dvije sekunde i nije čak bio ni originalan, ali je Jacksona uzdigao do statusa pop božanstva

Prošlo je točno trideset godina otkako je Michael Jackson hodao po mjesecu, podsjeća nas Rolling Stone. Veliki događaj dogodio se pred kraj njegova nastupa u Pasadeni, u čast 25 godina diskografske kuće Motown. Michael je na bini izvodio svoj najveći hit "Billie Jean", a nastup je televizijska postaja NBC emitirala šest tjedana poslije.

Cijeli moonwalk nije trajao duže od dvije sekunde i nije čak bio ni originalan. James Brown je sličnu plesnu točku izvodio nekoliko godina prije njega. Pa ipak, Jackson je stvar dotjerao do savršenstva. Uskoro je cijeli svijet pokušavao "hodati po mjesecu".

U to se vrijeme Michaelov album "Thriller" prodavao već puna četiri mjeseca, a pjesma "Billie Jean" bila je na vrhu top liste. No Jacksona je ova izvedba izdigla iznad statusa pjevačke zvijezde i uznesla ga do statusa pop božanstva.

Mnogi smatraju da je to bio i pravi vrhunac njegove karijere. U svakom slučaju bio je to događaj večeri, nastup koji je zasjenio sve druge izvođače na ovom prigodničarskom koncertu – od Diane Ross do Temptationsa i Four Topsa.

 

Ključne riječi

Komentara 1

M3
mika 390
16:31 25.03.2013.

Samo kad se sjetim tih vremena, kakav je samo to osjećaj UF!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije