Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba u čast Eni Begović

Mia Begović: Lana je preponosna na svoju mamu

ena begović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
15.11.2013.
u 14:48

Izložbu je razgledala u društvu nećakinje, Enine 13-godišnje kćeri Lane Radeljak koja je došla s ocem Josipom Radeljakom i bakom Terezom Begović.

Iako je vjerovala da će karijeru prije svega napraviti na filmu, Eni Begović kazališne su daske donijele i slavu i priznanja. Punih je 16 godina bila prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu gdje je prekjučer otvorena izložba kostima i fotografija pokojne glumice. U HNK je odigrala više od 20 glavnih uloga među kojima se izdvajaju Desdemona, kontesa Nera, barunica Castelli, Teuta, Ana Karenjina i druge. Njezina prva kazališna glavna uloga bila je u “Ajaksai” Radovana Ivšića u režiji Vlade Habuneka, a gledala ju je tada i sestra Mia Begović. – Bila je sjajna. Nakon te predstave dobila je poziv da postane članica HNK – sjeća se Mia ponosna što se izložba poklopila s tridesetom godišnjicom Enina dolaska u HNK.

– I Ena bi bila jako ponosna i zahvalna na ovom priznanju – govori glumica. Bilo joj je jako emotivno, nastavlja, ponovno vidjeti sestrine kazališne kostime.

– Sretna sam jer su kostimi nedirnuti, nisu prekrojavani i u divnom su stanju. Ljudi iz HNK savršeno se brinu o njima – dirnuta je Mia. Izložbu je razgledala u društvu nećakinje, Enine 13-godišnje kćeri Lane Radeljak koja je došla s ocem Josipom Radeljakom i bakom Terezom Begović.

– Lana je preponosna na svoju mamu – kaže Mia.

>>Predstavljena knjiga o Eni Begović koju je financirao Dikan

>>'Takvih kao Ena danas ima malo'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije