Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plemeniti projekt

Meštar je smislio novu Snjeguljicu, a Duško Ćurlić božićnu priču

karmela
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
20.12.2013.
u 10:49

– Želja nam je u ovo blagdansko vrijeme razveseliti djecu koja nisu uz svoje obitelji, djecu u dječjim domovima i male bolesnike na odjelima hrvatskih bolnica. CD-e ćemo darovati svakom domu za nezbrinutu djecu i svakoj dječjoj bolnici ili pedijatrijskom odjelu u Hrvatskoj – govori Karmela.

Mjesecima je kreativnoj i maštovitoj HTV-ovoj voditeljici Karmeli Vukov Colić rasla želja o projektu kojim će okupiti svoje kolege iz emisije “Dobro jutro, Hrvatska”, ali i druga HTV-ova lica. To nam je i otkrila ljetos u intervjuu rekavši da slikovnica “Noine priče” koju je preklani napisala sa svojim sinom Noom neće dobiti nastavak, ali da razmišlja o nekom projektu za odrasle.

Blagdani bez obitelji

Ideju je uspjela realizirati i ovaj je tjedan predstavljen CD “Priče za našu djecu” s trinaest prekrasnih priča koje će, nada se Karmela, ali i svi njezini kolege i ostali sudionici projekta, djeci uljepšavati večeri i ostati u sjećanju.

– Želja nam je u ovo blagdansko vrijeme razveseliti djecu koja nisu uz svoje obitelji, djecu u dječjim domovima i male bolesnike na odjelima hrvatskih bolnica. CD-e ćemo darovati svakom domu za nezbrinutu djecu i svakoj dječjoj bolnici ili pedijatrijskom odjelu u Hrvatskoj – govori Karmela.

Priče za mališane, uz pokretačicu projekta, napisali su i ispričali Daniela Trbović, Duško Ćurlić, Davor Meštrović, Barbara Kolar, Zoran Vakula, Vojo Šiljak, Mladen Kušec...

Nova “Snjeguljica”

– Davor Meštrović ispričao je svoju verziju “Snjeguljice” koju priča i svojoj kćeri, a Duško Ćurlić priču je napisao zajedno sa svojom kćeri Elom i tako je nastala “Elina božićna priča”. Daniela Trbović smislila je vrlo aktualnu priču, o dva prijatelja i play stationu, Zoran Vakula priča o meteorologu vremenoznancu, Jagna Pogačnik prisjetila se svojih vidljivih i nevidljivih prijatelja iz djetinjstva, a Julijana Matanović napisala je priču o tome kako je potaknula kćer da krene u vrtić, a priča je Barbara Kolar. Divna je i priča Voje Šiljka koji pripovijeda o tome kako nije imao igračke dok je bio mali pa se igrao sa svojim nogama zamišljajući da su razni likovi – kaže Karmela sretna što su svi radove predali u roku.

– Imali su deset dana, a ja sam bila bič Božji tako da nitko nije kasnio – smije se voditeljica koja se nada da će zajedno sa svojim kolegama uspjeti ostvariti još jednu zamisao.

– Želja nam je da djeci u domovima i bolnicama i uživo ispričamo priče s CD-a – otkriva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije