Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izdaju peti album

Meritas: Ne živimo sex, drugs and rock'n'roll

meritas
11.03.2011.
u 09:58

Četiri albuma su iza njih, a promocijom skladbe koja slavi emociju i spota “Budi blizu” djevojke otvaraju put do izlaska jubilarnog petog albuma

Djevojke iz grupe Meritas - Anita Valo i Meri Jaman - glazbenice su čija je karijera započela u Njemačkoj, a krajem devedesetih svoj su dar preselile u Hrvatsku. Nakon užurbane europske atmosfere na hrvatsku su se “laganicu” ubrzo naviknule i više nikad nisu otišle natrag. Četiri albuma su iza njih, a promocijom skladbe koja slavi emociju i spota “Budi blizu” djevojke otvaraju put do izlaska jubilarnog petog albuma. – Radni naziv je “Soundtrack”. Radimo ga oko dvije godine te prvi put s Draganom Lukićem Lukyjem kao producentom. Uređujemo ga u Dalmaciji, bez stresa, u prekrasnoj atmosferi, što će mu dati poseban štih – tvrde meritasice. Novi uradak donosi deset pjesama – balada te pjesme plesnih, neopterećenih zvukova. Dosad su nastupale u klubovima, manjim koncertnim prostorima, povijesnim jezgrama hrvatskih gradova, ali i u svom stanu – za prijatelje.

– Prije mi je gitara uvijek bila pri ruci da na molbu prijatelja mogu zasvirati. Sad nam i oni dolaze na koncerte, postale smo preskupe za privatne nastupe – šali se Anita. Na njihovoj listi prijatelja i obožavatelja nalazi se i poznato ime – pjevačice Jelene Radan.

– Jelenko, kako je od milja zovemo, naša je suradnica i prijateljica. Uvijek nas savjetuje i s njom radimo koncertni program – kažu glazbenice, aktivistice i pobornice zdravog života.

– Pokušavam dan što više iskoristiti. Nisam tip koji živi “sex, drugs and rock’n’roll” nego šetam po Jarunu, kuham juhe i zdravo živim – kazala je Anita, a ništa drukčije ne misli ni Meri.

– Volim vježbati i voziti bicikl. Godinama sam trenirala balet pa bez sporta ne mogu. Volim i uređivanje vrta i uzgajanje cvijeća oko obiteljske kuće u Dalmaciji te čitanje knjiga – veli Meri. Sa samosvjesnim damama razgovarali smo na Dan žena pa ih i upitali što im znači borba za ženska ili na učestalim hrvatskim prosvjedima borba za osnovna ljudska prava.

– Glavno da se na Dan žena aktualiziraju teme, a ti razgovori će nas dovesti do nečega, nešto će ostati. Što se tiče prosvjeda, podržavamo ih jer je bitno da živimo u angažiranom društvu. Vjerujem da se na taj način stvari pokreću jer političari trebaju shvatiti da su oni tu gdje jesu upravo zbog nas– kazala je Meri.

Dok ne pjevaju na sceni, djevojke iz grupe Meritas predavačice su u osječkoj udruzi Breza, gdje svakoga ljeta surađuju sa školskom djecom, djecom bez roditelja i mališanima s poteškoćama. Prije dvije godine na radionicu im se prijavila i Viktorija Novosel, pobjednica prošle sezone showa Supertalent.

– Bila je najstarija u grupi, pa je zbog toga htjela odustati, ali joj nismo dopustile. Primijetile smo njezin potencijal i zarazile se tim zvonkim osmijehom. Bile smo jako ponosne kad je pobijedila – kažu. Viktoriju i drugu djecu zavoljele su kao mlađu braću i sestre i vraćaju im se svakoga ljeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije