Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

Mentori ih smiruju da na zadnjem nastupu ne polude od treme

Tri para večeras će u finalnoj emisiji sedme sezone showa “Zvijezde pjevaju” izvesti tri skladbe, dvije koje su pjevali u prethodnim emisijama i jednu novu
03. svibnja 2014. u 15:34 1 komentara 1760 prikaza
zvijezde pjevaju
Foto: HRT

Sedma sezona showa “Zvijezde pjevaju”, koju su obilježile brojne promjene, od sastava žirija, otkazivanja nastupa Filipa Juričića, razvoda natjecateljskog i bračnog para Rucner-Kalember, do bolesti voditelja, danas ulazi u finale, a tri para natječu se za pobjedničku titulu.

Rituali prije izlaska na pozornicu

Petra Dugandžić i Ervin Baučić, Tina Katanić i Marko Tolja te Ivica Pucar i Maja Vučić uspjeli su svojim glasovnim sposobnostima, ali i šarmom, osvojiti žiri i publiku i stigli su do finala, a po čemu će pamtiti ovu glazbenu avanturu, koji komentar žirija neće zaboraviti, kako su se rješavali treme, otkrili su nam u razgovoru.

– Meni su svi članovi žirija bili simpatični. Zrinko je humorističan, Martina je pravedna i kritike su joj konstruktivne, a Zdenka je jako šarmantna – kaže Bingo djevojka i bivša misica Tina Katanić. S Tininom ocjenom žirija slaže se i glumica Petra Dugandžić.

– Ima trenutaka kad su idealni svi u kompletu, no kad bih morala, izabrala bih Zdenku – veli Petra.Ivica Pucar diplomatski je odgovorio kako su mu svi članovi žirija simpatični na svoj način, a jedan komentar Zrinka Tutića pamtit će još dugo.

– Dobar si ti momak, muzikalan. I drž’ se ti Maje. Samo pazi da ne postaneš bagdadski lopov, rekao mi je Zrinko nakon što smo otpjevali duet iz crtića “Aladin” – ispričao je glumac Ivica Pucar.

Treme su se Tina, Petra i Ivica uspjeli riješiti zahvaljujući smirenosti svojih iskusnih pjevačkih partnera.

– Kad bih vidjela da je Marko smiren, i sama bih se primirila, a prije izlaska na pozornicu obavezno bih popila barem gutljaj vode. Prije nastupa je smiren, ali na probama me zato uvijek nasmijava i mislim da sam u ovih par tjedana dobro izvježbala trbušne mišiće smijući se s njim – priča Tina. Savjete za otklanjanje treme Petra je poslušala od svog mentora Ervina.

– Jedini savjet koji se negdje u petoj emisiji pokazao učinkovitim je - ne razmišljati o pjesmi i detaljima nakon generalne probe. Ervin je u tom poslu cijeli život i veliki je profesionalac, ako me i ulovi panika, uvijek nađe način da mi preusmjeri misli i smiri me prije nastupa – kaže Petra. Ivica ima sreću što je njegova mentorica Maja Vučić, uz to što je odlična glazbenica, i psiholog pa je uvijek znala pronaći pravi savjet kojim bi ga smirila. Iako su svi članovi žirija jednako kompetentni u svom poslu, komplimenti i kritike Martine Tomčić pokazali su se najupečatljivijima.

– Pa vjerojatno ću zauvijek pamtiti Martinin komentar iz prošle emisije: “Petra, napravila si čudo u ovih sedam emisija”. Naime, Martina je moja prva profesorica pjevanja. Radila je sa mnom dva mjeseca na pripremi za seriju “Stella” i od onda me do prve emisije nije čula. Budući da zna sve moje vokalne probleme, a i mogućnosti, osobito cijenim njezino mišljenje – kaže glumica. Tina pak nikada neće zaboraviti kompliment koji su ona i Marko Tolja dobili od Zrinka Tutića.

Čarobnjaci šminke i kostima

– Nakon što smo otpjevali njegovu pjesmu “Sunce sija”, rekao je da je to dosad najbolja izvedba njegove pjesme. Ali nisu nas uvijek hvalili, na početku su mi govorili da moram više otvarati usta, zinuti da bih ispustila glas... – prisjetila se Tina.

Petra Dugandžić uživala je u modnim kreacijama koje su pratile glazbene žanrove koje je izvodila.

– Sve su promjene bile beskrajno zabavne zahvaljujući našoj kostimografkinji Nataši Svekler i čarobnjacima u šminki i kostimima koji obavljaju nimalo lak posao. Najbolje sam se osjećala u pjesmi “Lady is a tramp”.

Glasnice je glumac ‘brusio’ u klapi i zboru

– Osim pjevanja pod tušem, pjevao sam u zboru i klapi, ali nikad sam, nikad kao solo pjevač. U zboru i klapi uvijek imate nekog pored sebe i možete se prošvercati i osloniti na nekoga, a ovdje je situacija ako nećeš ti pjevati, nema tko – priča nam glumac Ivica Pucar o svom pjevačkom iskustvu prije nastupa u showu “Zvijezde pjevaju”. Nema nastupa u showu koji bi želio zaboraviti, a nada se kako će mu finalni ipak biti najdraži. Kao glumac navikao je na brojne promjene izgleda za potrebe uloga, ali promjene imidža u showu bile su nešto drukčije.

– Najdraža mi je rock transformacija, a i komentari obožavateljica na tu promjenu bili su najbrojniji – kaže Pucar.

Najdraža mi je transformacija u rokericu

Country, rock, pop, svaki od ovih žanrova zahtijevao je i odgovarajuću modnu transformaciju, a Tini Katanić najzabavnija je bila preobrazba u rokericu.

– U showu sam bila zbilja svašta, od Merlinke preko Kelly iz serije “Beverly Hills” do rokerice. To mi je možda bilo najzanimljivije jer se tako inače ne odijevam i nisam rokerica, ali svidjelo mi se – priča Tina. Do nastupa u HRT-ovu showu nije imala iskustva s javnim nastupima, ali osnove glazbenog znanja stekla je u osnovnoj i glazbenoj školi.

– Ipak, to znanje je više bilo teoretsko, a javne glazbene nastupe imala sam samo na karaokama, tako da je nastup u ovom showu za mene prvi pravi javni glazbeni nastup – kaže.

Vrhunac mi je bio kad sam pjevala Adele

Petra priznaje kako pjevačkog iskustva gotovo da i nema, prve lekcije iz pjevanja naučila je zbog serije “Stella”, ali kako je snimanje završilo, godinu dana se nije bavila svojim glasom.

– Ovaj show je moje prvo pravo i intenzivno iskustvo. Puno sam naučila i pomakla neke svoje granice. Kakav god bio ishod u finalu, ja sam sebe već pobijedila i beskrajno sam zahvalna Ervinu i cijeloj ekipi showa “Zvijezde pjevaju” što su mi to omogućili – kaže i prisjeća se njoj najdražeg nastupa u showu, ali i onih manje dragih:

– Ponovit ću se kad kažem da je Adele bila vrhunac za mene, a rado bih zaboravila Beatlese i Jinxe.

Dario Almesberger
Stručnjak za obnovu otkrio koja bi zagrebačka bolnica izdržala jači potres: Sve druge bi se srušile
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“