Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zvijezde pjevaju

Mentori ih smiruju da na zadnjem nastupu ne polude od treme

zvijezde pjevaju
Foto: HRT
03.05.2014.
u 15:34

Tri para večeras će u finalnoj emisiji sedme sezone showa “Zvijezde pjevaju” izvesti tri skladbe, dvije koje su pjevali u prethodnim emisijama i jednu novu

Sedma sezona showa “Zvijezde pjevaju”, koju su obilježile brojne promjene, od sastava žirija, otkazivanja nastupa Filipa Juričića, razvoda natjecateljskog i bračnog para Rucner-Kalember, do bolesti voditelja, danas ulazi u finale, a tri para natječu se za pobjedničku titulu.

Rituali prije izlaska na pozornicu

Petra Dugandžić i Ervin Baučić, Tina Katanić i Marko Tolja te Ivica Pucar i Maja Vučić uspjeli su svojim glasovnim sposobnostima, ali i šarmom, osvojiti žiri i publiku i stigli su do finala, a po čemu će pamtiti ovu glazbenu avanturu, koji komentar žirija neće zaboraviti, kako su se rješavali treme, otkrili su nam u razgovoru.

– Meni su svi članovi žirija bili simpatični. Zrinko je humorističan, Martina je pravedna i kritike su joj konstruktivne, a Zdenka je jako šarmantna – kaže Bingo djevojka i bivša misica Tina Katanić. S Tininom ocjenom žirija slaže se i glumica Petra Dugandžić.

– Ima trenutaka kad su idealni svi u kompletu, no kad bih morala, izabrala bih Zdenku – veli Petra.Ivica Pucar diplomatski je odgovorio kako su mu svi članovi žirija simpatični na svoj način, a jedan komentar Zrinka Tutića pamtit će još dugo.

– Dobar si ti momak, muzikalan. I drž’ se ti Maje. Samo pazi da ne postaneš bagdadski lopov, rekao mi je Zrinko nakon što smo otpjevali duet iz crtića “Aladin” – ispričao je glumac Ivica Pucar.

Treme su se Tina, Petra i Ivica uspjeli riješiti zahvaljujući smirenosti svojih iskusnih pjevačkih partnera.

– Kad bih vidjela da je Marko smiren, i sama bih se primirila, a prije izlaska na pozornicu obavezno bih popila barem gutljaj vode. Prije nastupa je smiren, ali na probama me zato uvijek nasmijava i mislim da sam u ovih par tjedana dobro izvježbala trbušne mišiće smijući se s njim – priča Tina. Savjete za otklanjanje treme Petra je poslušala od svog mentora Ervina.

– Jedini savjet koji se negdje u petoj emisiji pokazao učinkovitim je - ne razmišljati o pjesmi i detaljima nakon generalne probe. Ervin je u tom poslu cijeli život i veliki je profesionalac, ako me i ulovi panika, uvijek nađe način da mi preusmjeri misli i smiri me prije nastupa – kaže Petra. Ivica ima sreću što je njegova mentorica Maja Vučić, uz to što je odlična glazbenica, i psiholog pa je uvijek znala pronaći pravi savjet kojim bi ga smirila. Iako su svi članovi žirija jednako kompetentni u svom poslu, komplimenti i kritike Martine Tomčić pokazali su se najupečatljivijima.

– Pa vjerojatno ću zauvijek pamtiti Martinin komentar iz prošle emisije: “Petra, napravila si čudo u ovih sedam emisija”. Naime, Martina je moja prva profesorica pjevanja. Radila je sa mnom dva mjeseca na pripremi za seriju “Stella” i od onda me do prve emisije nije čula. Budući da zna sve moje vokalne probleme, a i mogućnosti, osobito cijenim njezino mišljenje – kaže glumica. Tina pak nikada neće zaboraviti kompliment koji su ona i Marko Tolja dobili od Zrinka Tutića.

Čarobnjaci šminke i kostima

– Nakon što smo otpjevali njegovu pjesmu “Sunce sija”, rekao je da je to dosad najbolja izvedba njegove pjesme. Ali nisu nas uvijek hvalili, na početku su mi govorili da moram više otvarati usta, zinuti da bih ispustila glas... – prisjetila se Tina.

Petra Dugandžić uživala je u modnim kreacijama koje su pratile glazbene žanrove koje je izvodila.

– Sve su promjene bile beskrajno zabavne zahvaljujući našoj kostimografkinji Nataši Svekler i čarobnjacima u šminki i kostimima koji obavljaju nimalo lak posao. Najbolje sam se osjećala u pjesmi “Lady is a tramp”.

Komentara 1

DE
denihr
14:12 05.05.2014.

petra je antipatična

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije