Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 12 godina

Mayalesi objavili novi album i predstavili spot za "Virtual baby"

Josip Vranković
Zoran Grizelj
28.11.2012.
u 14:41

Kao i na prvom albumu "Svima želim raj za sve" novim materijalom prošetao je velik broj sjajnih glazbenika, ali ovaj put pod nedvosmislenim smjernicama pjesama dvojice autora – Petra Beluhana i Vlade Mirčete

Nakon 12 godina Mayalesi su izdali novi album. Ovih dana našao se na policama glazbenih trgovina, a predstavljen je i novi spot za singl "Virtual Baby". Kao i na prvom albumu "Svima želim raj za sve" novim materijalom prošetao je velik broj sjajnih glazbenika, ali ovaj put pod nedvosmislenim smjernicama pjesama dvojice autora – Petra Beluhana (osnivača Mayalesa) i Vlade Mirčete (stalni gitarist Mayalesa). U njihovu odnosu počiva dio objašnjenja naslova "2“.

Pjesme za "2“ izabrane su iz opusa nastalog između 2003. i 2009. godine, u razdoblju kada kulminira suradnja spomenutog autorskog dvojca.

Produkciju je preuzeo jedinstveni Coco Mosquito – Coki (Jinx, Natali Dizdar, Psihomodo pop i dr.). On odabire pjesme, uvodi Mayalese u vlastiti Funhouse studio te vodi snimanje sve do siječnja 2012., kada preuzima i završni miks. Osim toga, Cokijev autoritet daje presudan glas u odlučivanju o glavnom vokalu. Izuzev gostiju, Yaye („Ti dobro znaš kome pričam“), Valerije Nikolovske („Jučer je teško“) te Kristijana Beluhana („Lutanja u snu“) albumom dominira neobičan vokal samog autora Petra Beluhana, odnosno prepoznatljive gitare (i bas) Vlade Mirčete.
 
Dakako, tu je i unikatan zvuk originalnog klavijaturista Viktora Lipića, odnosno bubnjevi Berka Muratovića te Ivana Levačića. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije