Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maya Sansa

Maya Sansa: Sa snimanja na Velebitu pamtim žegu i zmije

Maya Sansa
Foto: Tomislav Miletić/PIxsell
1/3
18.01.2011.
u 22:00

Talijanska glumica koja u filmu “2 sunčana dana” tumači glavnu ulogu ima hrvatske korijene, a otac joj je rođen u Iranu

Topli zagrljaj Ognjena Sviličića i zvijezde njegova filma “2 sunčana dana” glumice Maye Sanse potvrdio je ono što nam je 35-godišnja Talijanka rekla netom prije nego se u predvorju zagrebačkog hotela susrela s redateljem! Snimanje drame s elementima komedije o ljubavnom trokutu čija se radnja odvija na Velebitu za trenutačno jednu od najvećih zvijezda europskog filma bilo je veselo neformalno druženje i prilika za stjecanje novih prijateljstava. Maya je u Zagreb stigla na premijeru filma u kojem glumi turisticu Martinu koja sa suprugom dolazi na odmor na hrvatsku obalu ne bi li spasili brak. No, ono što će ondje doživjeti sve je osim mirnog odmora.

Baka rođena u Istri

– Ognjen mi je rekao kako je riječ o komediji, no ja u scenariju nisam našla ništa komično. Možda nisam razumjela hrvatski humor – kroz smijeh kaže Maya kojoj je scenarij za film poslala koproducentica Janja Kralj.

– Privukla me priča čija je poanta da i onda kada se veza raspada i partneri više nisu zaljubljeni jedno u drugo, i dalje među njima ostaje ljubav i činjenica da se mogu osloniti jedno na drugo – priča glumica. Žega koja je vladala na setu na Velebitu, gdje se film snimao, ističe, nije ono što joj je najviše smetalo.

– Cijeli kraj bio je pun zmija kojih se grozim! Nekoliko sam ih vidjela, no nijedna nije bila otrovna – prisjetila se. U Hrvatskoj je, otkriva, već boravila jer je njezina baka, također Talijanka, rođena u Istri. Krvne veze ima i u Iranu, odakle je njezin otac, a kada joj je bilo 27 godina, upoznala je i svog strica koji ondje živi i koji je također glumac. – Tada sam prvi put posjetila Iran i otkrila da sam po senzibilitetu i načinu na koji doživljavam stvari više Iranka nego Talijanka – kaže glumica koja je prije šest godina, tjerana čežnjom za novim prostranstvima i izazovima, napustila rodni Rim i odselila se u Pariz.

Zaljubljena u kino

– Pariz je grad s najbogatijom kinematografijom na svijetu! Ondje ćete uvijek pronaći kino u kojem igra film koji želite pogledati. Strast prema sedmoj umjetnosti dijeli sa svojim zaručnikom, glumcem Fabriceom Scottom, a Maya ne skriva kako bi u skoroj budućnosti željela zasnovati obitelj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije