Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATKO JELAVIĆ

'Srpska i bosanska glazba zauzima većinu hrvatskih zabava. Time nas ubijaju do kraja'

Matko Jelavić
Foto: Promo
1/4
04.12.2017.
u 09:02

Pjevač se na Facebooku osvrnuo na činjenicu da pjevači iz susjednih zemalja sve češće nastupaju u Hrvatskoj. Vrhunac je, kaže, što Željko Joksimović pjeva za katolički Božić u Labinu.

Matko Jelavić ovog se vikenda na Facebooku osvrnuo na, po njemu, sve veći veći problem kojeg imaju njegovi kolege i on, a to je da hrvatski pjevači imaju sve manje gaža zbog srpskih i bosanskih kolega. Jelavić se i začudio što će Željko Joksimović nastupiti za katolički Božić u Labinu.

- Gradonačelnici hrvatskih gradova koriste glazbu za stjecanje političkih poena. Većina njih. Na taj način ubijaju našu glazbu do kraja.

Srpska i bosanska glazba zauzimaju trenutačno cca. 90% hrvatskih zabava i koncerata. Taj postotak je do prije dvadesetak godina pripadao hrvatskoj glazbi.

Ne čudim se da su Srbi iskoristili prazan prostor nakon masakra naše glazbe koji se provodi od 1993. Oni prema tom pitanju imaju puno ispravniji odnos od nas.

Ali ipak, 90% nije suradnja nego okupacija.

Ponavljam, Hrvatska je ubila hrvatsku glazbu. I nitko drugi!

Ovo je prvi put da čujem da srpski izvođač pjeva za katolički Božić u hrvatskom gradu. Znači, idu na 100%! Uz pomoć lokalnih vlasti i moćnika! Nemam ništa protiv nastupa svih stranih izvođača kod nas. Glazba je ipak jezik svemira. Ali zadatak Hrvatske je oporaviti svoju, prvenstveno. Glazba je duša naroda i identitet. Krajnji je čas! I zašto ne - Hristos se rodi - napisao je Jelavić.

Komentara 43

KA
Karizma
09:28 04.12.2017.

Gospon Matko smanjte cijene nastupa pa cemo i sve Hrvatske pjevace zvati da pjevaju.Nije u redu da srpski i bosanski pjevaci pjevaju za 1000-2000 eura a nase kao velike zvijezde za Severina 10 000 e Rozga 9 000 e Bulic 7 000e, Jole 8 000e.Suput 6 000 e, a tako i svi drugi.Daj mi objasnite koji ugostitelj to moze platiti.Da bi zaradio novac da njih platis moras imati promet od 25 oooe i tad si na nuli.Kad pitas njihove velike meneđere dali moze da oni naplate karte a vi zaradu od pica odgovor je da oni to ne rade i da vi preuzmete sav rizik.Zato cemo i dalje uzimati pjevace iz drugih drzava a vi cete uskoro na socijalnu skrb samo ako porezne uprave pocnu kontrolirati svadbe i stvarnu naplatu pjevanja.Nema pola na racun a pola na ruke.Jedva cekam kad ce porezna krenuti u akciju

CF
cimer_fraj
09:46 04.12.2017.

Hrvatska, drzava sa 1001 problemom. Cajke su joj ocito 1002.

KA
Karizma
09:32 04.12.2017.

Kad se pjeva u inozemstvu sve uzimaju na ruke i ne placaju porez niti u inozemstvu niti u RH.Bilo bi vrijeme da to netko pocne kontrolirati a ne da su pjevaci svete krave koje cemo mozda trebati da pjevaju za stranku pa ih ne diramo.Pred zakonom smo svi isti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije