Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mate Matišić

O Tari i Eli skrbit će kao da su mu kćeri

Mate Matišić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
09.12.2015.
u 22:00

Scenarist i skladatelj preuzeo brigu o djevojčicama nakon smrti J. Papić

Da prijateljstvo ne poznaje granice, pokazala je izuzetno humana gesta scenarista i skladatelja Mate Matišića. Nakon što je prije dvije godine preminuo njegov prijatelj redatelj Krsto Papić, pomagao je njegovoj supruzi u odgoju blizanki Tare i Ele (10). No Jadranka Štefanac Papić preminula je u subotu nakon duge i teške bolesti u 67. godini, a Matišić je preuzeo brigu o djevojčicama kojima je kum.

Prijateljstvo Papića i Matišića počelo je još krajem 80-ih, nakon što je Papić, oduševljen Matišićevom dramom Bljesak zlatnog zuba, pozvao tada mladog autora da mu pomogne oko scenarija za njegov novi film. Bio je to "Život sa stricem", koji je Papiću donio svjetsku slavu i nominaciju za Zlatni globus. Nakon toga zajedno su napravili još tri filma. Papić je ekranizirao njegovu dramu "Cinco i Marinko" u film "Kad mrtvi zapjevaju", a napisali su i "Infekciju" te "Cvjetni trg", koji je Papić završio godinu dana prije smrti.

Veliko prijateljstvo kulminiralo je i time da je Matišić postao kum djevojčicama koje su Papić i njegova supruga Jadranka dobili kada je on imao 73, a ona 57 godina. Nažalost, obiteljska sreća nije dugo trajala, a djevojčice su najprije ostale bez tate, a onda i bez mame. Kada je doznala da boluje od raka pluća, gospođa Jadranka nije se predavala i trudila se svojim kćerkicama osigurati što bolju budućnost. Iako je prvotno planirala da se o Tari i Eli brine njena sestra, od toga se odustalo zbog njene obiteljske situacije. Tada su se Matišić i njegova supruga Marija sami ponudili da će preuzeti brigu o djevojčicama. Oni već imaju sinove Tomu i Šimuna te kćer Martu, a Jadranki su obećali da će se s jednakom ljubavi brinuti o njenim blizankama. U njihov dom preselile su se još prije nekoliko mjeseci i polako se pripremale na mamin odlazak. O toj odluci Matišićevih znali su samo njihovi najbliži prijatelji, a Mate o tome nije želio govoriti u javnosti.

– Trudim se biti dobar otac i suprug – rekao je jednom prilikom. Ne sumnjamo da će takav biti i Tari i Eli.

>> Na Mirogoju održan posljednji ispraćaj Jadranke Štefanac-Papić

Komentara 14

BA
barkod
22:17 09.12.2015.

Bravo familija Matišić, Mate je sjajan pisac i scenarist ali ovo je njemu i njegovoj familiji potez života.

GE
Georgina56
22:28 09.12.2015.

Pravi prijatelj! Bravo za cijelu obitelj Matisic!

AN
Android
22:15 09.12.2015.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije