Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultni redatelj dobiva zasluženo priznanje

Martinu Scorseseu nagrada za životno djelo

Martin Scorsese
12.11.2009.
u 21:20

Jedan od najcjenjenijih živućih američkih redatelja Martin Scorsese dobit će nagradu za životno djelo koja nosi ime po velikanu sedme umjetnosti iz zlatne holivudske ere legendarnom "Cecilu B. DeMilleu"

Jedan od najcjenjenijih živućih američkih redatelja Martin Scorsese dobit će nagradu za životno djelo koja nosi ime po velikanu sedme umjetnosti iz zlatne holivudske ere legendarnom "Cecilu B. DeMilleu". Scorseseu će nagrada biti uručena na dodjeli Zlatnih globusa 17. siječnja 2010. godine.

Nakon brojnih bezuspješnih nominacija Scorsese je konačno dobio Oscara prije tri godine za "Pokojne". Međutim bez obzira na kvalitetu filma, ostao je dojam da je Akademija ispravila nepravdu jer zvuči nevjerojatno da "Taksist", "Razjareni bik", ili "Dobri momci" nisu nagrađeni kipićem za režiju.

Nagrada za životno djelo ide u prave ruke, nema sumnje da će za dodjele nagrade Scorsese dobiti dugotrajni pljesak jer malo je koji redatelj toliko zadužio svijet filma sa svojim brojnim remek djelima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije