Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija na nove mjere

Martina Tomčić pita: A da narodnjačke klubove otvore na 15 minuta dnevno?!

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/6
02.07.2020.
u 14:16

Ministar Vili Beroš poručuje da je Ministarstvo zdravstva i ekspertna skupina jednoglasno zaključila da „treba posjete djeci omogućiti na 15 minuta“ u svim bolnicama, a na ovo je ubrzo reagirala operna pjevačica Martina Tomčić Moskaljov.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je prije dva dana kako će posebni timovi civilne zaštite i policija obilaze noćne klubove kako bi se uvjerili u pridržavanje mjera u klubovima. Nedavno je otkriveno kako je upravo u jednom klubu u Zagrebu bilo žarište zaraze pa su poduzete takve mjere.

Istodobno udruga Roda pokrenula je potpisivanje peticije jer je zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom odlučeno kako su posjeti u bolnicama zabranjeni i onemogućeno je roditeljima da ostanu uz svoju djecu koja su u bolnicama na liječenju. Bez pratnje roditelja, liječenje djece traje duže i manje je uspješno, a psihičke posljedice za djecu i obitelj su veće, često dugotrajne. Ne manje važno, zabranom boravka uz hospitalizirano dijete, roditeljima se uskraćuje pravo na informiranje i suodlučivanje u liječenju djeteta, stoji u peticiji koju su potpisale i brojne poznate osobe.

1/5

Ministar Vili Beroš poručuje da je Ministarstvo zdravstva i ekspertna skupina jednoglasno zaključila da „treba posjete djeci omogućiti na 15 minuta“, u svim bolnicama, a na ovo je ubrzo reagirala operna pjevačica Martina Tomčić Moskaljov. "A da narodnjačke klubove otvore na 15 minuta dnevno???!!!" pita se Martina uz nekoliko ljutitih emotikona. Njezino razmišljanje dijeli i Doris Pinčić Rogoznica, Marijana Mikulić i druge mame koje su pozvale na potpisivanje peticije.

Foto: Instagram screenshot

Ključne riječi

Komentara 13

PL
plavi123
14:43 02.07.2020.

Mogli bi ih i zauvijek zatvoriti :D

BE
berija
14:52 02.07.2020.

Narodnjačke klubove zatvoriti trajno a ti, buci-buci, čkomi. Kad unesete virus u dječje bolnice, tko će djecu liječiti?

PE
peronja
14:45 02.07.2020.

ako su u ZG većim dijelom prostori tih klubova mjesta od kud se širila zaraza, treba pozatvarati te klubove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije