Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORTUGALSKA FADO DIVA

Mariza održala koncert u Lisinskom, na ljeto stiže u Šibenik i Opatiju: 'Prekrasna ste publika'

Foto: Marko Pavlić
1/4
08.04.2024.
u 23:45

Svi oni koji nisu imali mogućnost prisusvovati koncertu, moći će to ovog ljeta 1. kolovoza u Šibeniku, na Tvrđavi sv. Mihovila ili 2. kolovoza na ljetnoj pozornici u Opatiji

Portugalska fado diva Mariza još jednom je očarala prisutne iznimnim talentom i emotivnom izvedbom u rasprodanom Lisinskom, objavljeno je nakon održanog koncerta. Kroz snažan vokal i izražajnost, Mariza je publici s lakoćom prenijela duboke emocije i uvela ih u čari tradicionalnog portugalskog žanra fado već prvom pjesmom "Estranha forma de vida", inače obradom poznate pjesme kraljice fada, Amálie Rodrigues.

- Bilo je odlično! Prekrasna ste publika, imamo stvarno posebnu konekciju - rekla je Mariza nakon koncerta.

Najviše pljeska i ovacije izazvala je izvedba klasika "Barco Negro" kojom je zatvorila večer, navodi se. Zbog njezine jedinstvene sposobnosti da prenese duboku emotivnost fada bez obzira na jezične barijere, glazbeni kritičari često je nazivaju jednom od najvećih diva današnjice.

Osim legendarnih Fado pjesama, Mariza je Zagrebu predstavila i pjesme s novog album Amor, a svi oni koji nisu imali mogućnost prisusvovati koncertu, moći će to ovog ljeta 1. kolovoza u Šibeniku, na Tvrđavi sv. Mihovila ili 2. kolovoza na ljetnoj pozornici u Opatiji.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Severina je dala sve od sebe! Pogledajte nevjerojatnu atmosferu na koncertu u Areni u Skopju

1/32
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije